Újabb sikeres pályázat. Ötvenmillió forintból újulhat meg a Meggyes utcát tartó partfal

Több mint ötvenmillió forintot nyert el Ózd. A pénzből megerősítik a Meggyes utcát tartó megcsúszott partfalat, amely jelenleg a Katona József Úti Óvodát és annak udvarát veszélyezteti.

A Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium ismét meghirdette a Vis maior pályázatot. Az elmúlt években ugyanebből a keretből már három alkalommal részesült Ózd városa. Többek közt ebből újultak meg a Lomb és Domb utak partfalai, illetve ebből erősítették meg a Bolyki elágazónál található támfalat. Most ismét egy olyan probléma lépett fel, amelyre gyors megoldást kellett találni.

„Idén tavasszal Zsuponyó Anett alpolgármester asszony azzal a problémával keresett meg, hogy a területén található Katona József Úti Óvodát és az udvarát veszélyezteti a Meggyes utcát tartó támfal, amire sürgős megoldást kell találnunk, hiszen az a természeti erők befolyására megcsúszott az elmúlt időszakban. Az önkormányzatnak önállóan arra anyagi lehetősége, hogy ezt helyreállítsa, nem volt, ezért a korábban már több alkalommal sikeres Vis maior pályázati kerethez fordultunk” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

A 2024. évi Vis maior támogatás hetedik ütemére benyújtotta a városvezetés a pályázatot, melyet dr. Navracsics Tibor bírált el.

„Az állam mit tesz ilyenkor? Segítségére siet az ózdiaknak, s értelemszerűen, ami a természetből fakadó kár, igyekszik enyhíteni és segíteni a megoldásban. Ez történt, több mint ötvenmillió forint értékben Ózd város javára” - nyilatkozta Riz Gábor, országgyűlési képviselő, miniszteri biztos.

A tegnapi napon Budapesten dr. Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter, valamint Riz Gábor országgyűlési képviselő, miniszteri biztos közösen adták át a támogatói okiratot Janiczak Dávid polgármesternek. A több mint 600 millió forintos összpályázati keretből, Ózd a negyedik legnagyobb összeget kapta.

(forrás)