Asztalitenisz kupa a sportcsarnokban

Digitális Spartacus Kupán küzdöttek az asztaliteniszezők a Marosi István Városi Sportcsarnokban. Felnőtt páros és egyéni, valamint ifjúsági kategóriában mérték össze tudásukat.

Kilenc asztalnál folyt a küzdelem a sportcsarnokban. A Digitális Spartacus és az Ózdi Sport- és Élményközpont közösen szervezte meg a Digitális Spartacus Kupát. Az asztalitenisz versenyen közel negyven játékos indult. A baráti megmérettetés szombat délelőtt kilenc órakor kezdődött és egészen három óráig pattogtak a labdák. Ennél a sportnál a gyorsaság, a rutin és a koncentráltság számít.

„Azt szoktam mondani annak, aki nem játssza ezt a sportot, hogy a fele fejben dől el. Mennyire tudsz koncentrálni, mennyire próbálsz taktikázni. Majdnem olyan mint a sakk, amikor elindítod a labdamenetet, előre próbálod tervezni, hogy mit fog a másik lépni a labdádra. Ha nem ezt teszed, akkor kikapsz. Igazából sok fiatal srác van, akik nagyon ügyesek, komoly egyesületben, komoly edzőmunkában vesznek részt, és bizony néha elkeserítő kikapni egy tízéves sráctól” - nyilatkozta Tóth Szabolcs, versenyző.

A versenyen NB III-as és az alatt szereplő játékosok vehettek részt. Felnőtt páros és egyéni, valamint ifjúsági kategóriában lehetett indulni. A fiatalok azonban az idősebbek ellen is kiállhattak, hogy a rutinosabb játékosoktól is tapasztalatot szerezzenek. A találkozóra a környékbeli városokból, de Budapestről és a felvidékről is érkeztek.

„A hangulat az kiváló, barátságos. Itt igaz, hogy vérre menő csaták vannak, de ez csak addig tart, amíg véget nem ér a mérkőzés. Aztán a korábban kialakult klubok és emberek közti barátságok újra működőképesek lesznek, tehát csak addig van verseny, ameddig az asztal mellett vannak, aztán a hangulat egy teljes barátságos légkörré alakul” - emelte ki Rédai Tibor.

A versenyt színvonalasnak ítélték a játékosok. Azt mondják, szeretnek visszajárni Ózdra. A felnőtt páros kategóriát Oláh Krisztián és Győrfi Benjámin, ózdi versenyzők nyerték. Ifjúságiban Rédai Bálint a DVTK játékosa, felnőtt egyéniben pedig a bátonyterenyei Dániel Gábor állt a dobogó legfelső fokára.

(forrás)