Aszfaltrajz, vetélkedők és kulturális program a Zalai úton

XXIX. Nyárbúcsúztató utcabál a Zalai utcában. Az Aktív Zóna Alapítvány idén is különféle versenyekkel és kulturális programokkal készült a kilátogatóknak.

Gömöri álom, Amerikai barátnők és Vámpírok kedvence. Ilyen fantázianeveket kaptak azok a palacsinták, amelyeket készítőik a Nyárbúcsúztató utcabál palacsintaversenyére neveztek a Zalai utcában.

„Amerikai palacsintát készítettünk. Különböző dolgokat tettünk rá. Van, amire eper lekvárt, van, amire nutellát és van, amire ilyen banános nutellásat is tettünk” - mondta Alföldi Szonja, Elek Lívia és Farkas Zsófia.

A lányok izgatottan várták az eredményt.

„Süthettünk palacsintát, nagyon jó dekorációk vannak rajta és hogy megkóstolhatják” - emelte ki Alföldi Szonja, Elek Lívia és Farkas Zsófia.

Mindenki igyekezett valamilyen különlegességgel előrukkolni.

„Túrós, narancsos, krémes palacsinta” - nyilatkozta Farkas Fanni.

Aszfaltrajzok borították az utcát, a sátor alatt pedig kézműves foglalkozás zajlott. A programok a délelőtti órákban kezdődtek, majd egy rövid pihenőt követően kora délután folytatódtak. Huszárfegyver és néptánc bemutató is színesítette a napot.

A bemutató után a résztvevők is beállhattak a táncházba, hogy kipróbálják a lépéseket. Az idei már a huszonkilencedik év, amikor megszervezik a nyárbúcsúztatót. Az Aktív Zóna Alapítvány 2002-ben alakult az utcaközösség miatt. Több fejlesztést is megvalósítottak, és új rendezvényeik is vannak.

„Az első uniós fa játszóteret engedéllyel itt tudtuk telepíteni az utca végén. Azóta is sok rendezvényt csináltunk. Most a rendezvényeink közé bejöttek újak is. Néhány éve elkezdtük az adventi ünnepségeket, most már tavasszal van egy télűzőnk, ősszel pedig hasznos rendezvényeket csinálunk, úgy mint tűzoltó bemutató” - tette hozzá Fürjes Pál, az Aktív Zóna Alapítvány kuratóriumi elnöke.

Ez csak néhány a programjaik közül, amelyek egyre jobban összekovácsolják a közösséget. Idén egy pályázat is hozzásegítette a szervezőket a nyárbúcsúztató színvonalas lebonyolításához, így a gyerekeket is megjutalmazták a versenyeken színes ceruzákkal és egyéb, iskolakezdéshez szükséges ajándékokkal. Az est további részében kulturális, zenés műsorok szórakoztatták a kilátogatókat.

(forrás)