Oktatási intézmények újultak meg nyáron.
2024. aug. 12.

Öt iskolát korszerűsítenek a Kazincbarcikai Tankerületi Központ támogatásával. A legnagyobb beruházás az Ózdi József Attila Gimnázium és Kollégiumban valósul meg.

A Kazincbarcikai Tankerületi Központ vezetősége elkötelezett abban, hogy minden fenntartásában lévő köznevelési intézményében az oktatáshoz megfelelő esztétikus és főleg biztonságos körülmények várják nap, mint nap a diákokat és pedagógusokat. Városunkban jelenleg öt intézményben zajlanak munkálatok.

„ A tankerületünk is elvégezte, illetve jelenleg is végzi az intézményeiben a szükséges nyári karbantartási, felújítási munkálatokat. Ezen érteném itt a rendszeres tisztasági festést, tisztasági fertőtlenítéseket és azokat a kisebb karbantartási munkálatokat, amelyet az intézmény karbantartói, dolgozói is el tudnak végezni. Természetesen ezen túl lehetőségeinkhez mérten - az iskolák igényeit és az anyagi forrásainkat figyelembe véve- további infrastrukturális fejlesztéseket, bútor és eszköz beszerzéseket is terveztünk az idei nyári időszakban.” - mondta Markovicsné Demeter Edina, a Kazincbarcikai Tankerületi Központ tankerületi igazgatója 

Markovicsné Demeter Edina azt is elmondta, hogy a tankerület kiemelten kezeli azokat a beruházásokat, amelyek az intézmények állagmegóvásához, illetve a mindennapi működésükhöz szükségesek.

„ A tanév végén- nagy meglepetésünkre – örömhír fogadott minket a tankerületünk részéről, hiszen felújítás indulhatott el a tanév végeztével. A tanévet úgy zártuk, hogy több helyiségből is kipakoltunk, így a tornateremből és az irodasorról is. A tornateremben még az eredeti nyolcvan évvel ezelőtti parketta volt, amit kicseréltek. Ez már be is fejeződött. A munkálatok még folytatódnak.” - nyilatkozott Ambrus Ildikó, az Ózdi József Attila Gimnázium és Kollégium megbízott igazgatója

A gimnáziumban párhuzamosan több helyszínen dolgoznak a szakemberek. A tornaterem padlóját kicserélték, a falakat lefestették. Az öltözőket teljesen átalakították, megoldódott egy csapadékelvezetési probléma is. A tanári helyiségek és az irodák padlóját felújították, a tankerület új asztalokat és székeket vásárolt. Az udvar egy része új burkolatot kap. Az intézmény vezetősége reméli, hogy szeptemberben mind a diákok, mind a pedagógusok örömmel veszik majd birtokba a korszerűsített épületet.

(forrás)