Vízre szálltak a Teknőcök – Az evezés volt a Kondi Napok negyedik állomása
2024. aug. 12.

Az evezéssel ismerkedhettek az érdeklődők a Kondi Napok negyedik állomásán. A legfiatalabbaktól a legidősebbekig, harmincöten tették próbára felkészültségüket a Hangonyi tónál.

Szépen sorban egyensúlyoztak a vízen úszó alkalmatosságokba a résztvevők a Hangonyi-tónál, ugyanis lapátolással folytatódott a 2024-es Kondi Napok programsorozata. A sportos lehetőségeket tavaly ezzel az elemmel bővítette az Ózdi Teknőc Diák-és Szabadidősport Egyesület. Most is szép számban akadtak jelentkezők, akik kilátogattak a napsütéses időben a vízpartra.

„Mindegyik programunk mindenkinek szól, a legkisebbektől kezdve a legnagyobbakig. Mindenki tudja teljesíteni. Ez sem verseny, hanem egy erőpróba. Akik nem eveztek soha, azoknak nagyon nagy érdekesség, akik pedig eveztek már azoknak is nagyon jó ebben a szép környezetben kikapcsolódni.” - mondta Vanczák Attila, a Ózdi Teknőc Diák-és Szabadidősport Egyesület elnöke

A szervezők vasárnap délelőtt tíztől délig várták azokat, akik szerették volna ezt az állomást is teljesíteni. A program megvalósításából a tógazda Balázs Zoltán és az Ózdi Kajakos Baráti Társaság tagjai is kivették részüket, ők biztosították a helyszínt és a felszereléseket a megmozduláshoz, valamint néhány jó tanáccsal is ellátták a vállalkozó kedvű próbázókat. Volt aki félősen, de akadt aki már rutinosan szelte a tó vizét a lapátokkal.

„Régóta szerettem volna kipróbálni a kajakozást, úgyhogy ez egy jó alkalomnak tűnt, illetve egy jó hétvégi programnak is. Kifejezetten jól éreztem magam. Volt már tapasztalatom másfajta evezéssel, de ilyenben még nem volt részem, úgyhogy jó volt megtanulni ennek a technikáját is, hogy hogyan kell evezni.” - nyilatkozott Tóth Kristóf Tibor

„Ez nem a legnehezebb sport, könnyen meg lehet tanulni, de azért oda kell figyelni.” - mondta Róth Dániel

A flotta több kajakból állt, amelyeket most harmincöten próbáltak ki, voltak akik többször is. A részvétel fontos feltétele volt az úszni tudás, valamint a mentőmellény használata. Ez volt a Kondi Napok negyedik állomása, szeptember nyolcadikán a kerékpártúrával folytatódik a sportos próbák sora.

(forrás)