Hamarabb elkapták a betörőt az ózdi egyenruhások, minthogy bejelentették volna a lopást

Hamarabb elkapták a betörőt az ózdi rendőrök, minthogy a károsult egyáltalán bejelentést tett volna a kapitányságra. Lopás vétség gyanúja miatt indult eljárás az ügyben.

Szombaton reggel itt a Táncsics telepi garázssoron járőröztek az Ózdi Rendőrkapitányság munkatársai. Az ellenőrzés során arra lettek figyelmesek, hogy az egyik nyitott helyiségben mozgás van. Az egyenruhások bementek és azt látták, hogy valaki hason fekszik a földön.

„Felszólították természetesen, hogy igazolja magát és a férfi, aki hason feküdt a kezéből kiejtett egy mobiltelefont. Ő azt mondta akkor egyébként a helyszínen, hogy a garázsban találta, tehát itt jutott már hozzá." - mondta Janasóczki Attila a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője

Nagy Tamás és Mede Tamás körzeti megbízottak azonban nem hittek neki, ezért megbilincselték és beültették a szolgálati gépjárműbe.

„A kollégáim előállították a rendőrkapitányságra elszámoltatás céljából és kiderítették, hogy ki a telefonnak a tulajdonosa, aki egyébként egy helyi bárnak a tulajdonosa is. Tulajdonképpen majd hogy nem a kollégáimtól értesült maga a tulajdonos, hogy a telefonját ellopták." - mondta Janasóczki Attila a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője

A szálak pedig az egyik Sárli úti vendéglátó egységbe vezettek. Ide tört be a gyanúsított. Ezen a fólián jól látszanak a vágás nyomai, itt mászott be az elkövető, majd értékek után kutatott. Ez volt az a mobiltelefon, amelyet a rendőrök még azelőtt visszaszolgáltattak jogos tulajdonosának, mielőtt feljelentést tett volna. Úgy tudjuk, hogy a céges telefon mellett egyéb élelmiszereket is eltulajdonított. Többek között fagylaltot, táblás csokoládét és gofrit is zsákmányolt. Az Ózdi Rendőrkapitányság lopás vétség gyanúja miatt indított eljárást az ügyben.

(forrás)