Vádemelés a gyilkos ellen.
Rendőrség
2024. júl. 25.

Vádemelés a gyilkos ellen.

Vádat emelt az ügyészség a csernelyi, nyolcvanhárom éves nő gyilkosa ellen. A tizennégy éves fiút nyolc évre fiatalkorúak börtönébe küldené az ügyészség.

Esőtől ázott fel az udvar Csernelyben a Dózsa György úton. A felvételek 2023 januárjában készültek. Ebben a házban találták meg holtan az ott élő nyolcvanhárom éves nőt. Egy helyi férfi talált rá fiaival. Rendszeresen jártak hozzá segíteni a ház körül, akkor is éppen gyújtóst vágni ment a nő házához. Azonnal értesítették a rendőrséget.

„Bömbölt a TV, egy kis résen ki volt nyitva az ajtó, a gyerek pedig kiabált neki, hogy Ilonka néni, Ilonka néni, de nem szólalt meg senki, a TV viszont nagyon bömbölt. A gyerek benézett, ilyen üveges ajtó volt. Látta, hogy a néni el van dőlve ott a gázpalacknál. Leugrott a lépcsőről és kiabált nekem, hogy apa gyere, mert Ilonka néni vérzik.” - nyilatkozta még 2023 januárjában Radics Norbert

Amikor rátaláltak már halott volt, azt mondta, segíteni sem tudtak rajta. A látvány akkor nagyon megviselte a megtalálóit.

„Tegnap óta se enni, se inni, se aludni nem tudunk, se a nagy gyerek, se a Krisztofer.” - mesélte Radics Norbert

A rendőrök még aznap este azonosították és elfogták azt a helyi, tizennégy éves fiút, akit a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítottak. Úgy tudjuk, a fiú kilenc testvérével élt együtt és többször segített a ház körüli munkákban, de a pénzt keveselte. Három szintén kiskorú fiútestvérével ment át az idős hölgyhöz, hogy kirabolják. A ház bejárati ajtajában találkoztak a nővel, összevesztek, arcon köpték egymást, majd a vádlott a nő botját felemelte, és megfenyegette, hogy véresre veri, mire a sértett seprűt fogott, és ráemelte a támadójára. A vádlott arra kérte a nőt, hogy adja neki az arany fülbevalóját, aki ezt elutasította. Erre a fiú bement a lakásba, pénzt keresett, majd a nőt belökte a hűtőszekrény és a gáztűzhely közé.

„Az idős nő megpróbált felállni, de a vádlott nem engedte, újból ellökte, majd pedig egy több mint fél méter hosszúságú fadarabot a kezébe véve elkezdte a sértettet testszerte – fején, karjain, felsőtestén – ütlegelni.” - mondta Dr. Jogg Zsolt főügyészségi ügyész

A nő elvesztette az eszméletét. A fiú elvette a fülbevalóját és a telefonját, majd később visszament a házhoz és a fadarabot, amivel megverte a nőt, elrejtette egy gazos területen. Az ügyészség vádat emelt.

„Az ügyészség a letartóztatásban lévő, büntetlen előéletű vádlottal szemben fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztést és közügyektől eltiltást indítványozott.” - tájékoztatta szekresztőségünket Dr. Jogg Zsolt főügyészségi főügyész

Ha a vádlott az előkészítő ülésen beismeri a vádirattal egyező tettét, az ügyészség mértékes indítványa nyolc év fiatalkorúak börtöne és nyolc év közügyektől eltiltás lesz.