Új burkolatot kapott a Szövetkezeti utca
Fejlesztés
2024. júl. 2.

Új burkolatot kapott a Szövetkezeti utca

421 méteren kapott új réteget a Szövetkezeti utca. A 25-ös főút és Móricz Zsigmond utca közötti szakaszt aszfaltozták le. A fejlesztés egy TOP Pluszos pályázatból valósult meg.

Folyamatosan adagolta a meleg aszfaltot a teherautó a finisherbe a Szövetkezeti utcán. Már rossz állapotban volt az útburkolat, mély kátyúk tarkították. Az első szakaszban már megújult az utca egyik fele, most értek a szakemberek a 25-ös főút és Móricz Zsigmond utca közötti részhez.

„A Szövetkezeti utca második felének aszfaltozása van folyamatban. Két ütemben tudtuk megcsinálni az utat, régóta panasz volt már a lakosok részéről a nem megfelelő állapotok miatt. Most végre teljes mértékben sikerült rendezni, így már ennek a körzetnek a főút melletti jobb oldala teljes mértékben új aszfaltos terület lett” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

Az önkormányzat egy TOP Pluszos pályázatnak köszönhetően közel 200 millió forintos vissza nem térítendő támogatást nyert el. 421 méteren 1293 négyzetméter kap új réteget. A szakasz felújításához több mint 130 tonna aszfaltot használnak fel.

„Nagyon várták a lakók ennek a programnak a befejezését itt a városon belül. Ugye elkezdtük az aszfaltozást szerte a városban. Ezt a programot én tudatosan azért tettem bele későbbre, mert így legalább ennek a térségnek az összes utcája, tehát a kisebb utcáktól kezdve mindegyik aszfaltos lett, olyanok is, melyekre a lakók nem számítottak. Most már ez a része is készen van, a Szövetkezeti utca teljes hosszában le lett aszfaltozva. Tehát nincs salakos utca ebben a részben” - emelte ki Csutor László, területi képviselő.

A beruházásnak köszönhetően biztonságosabbá válik az utcában a közlekedés. Információink szerint a kivitelező cég szakemberei az Ady Endre úton folytatják a napokban a munkálatokat.