Aszfaltozás az Olvasó mögött
Fejlesztés
2024. júl. 1.

Aszfaltozás az Olvasó mögött

A Bajcsy-Zsilinszky úton aszfaltoztak ma a szakemberek. A TOP Pluszos pályázatnak köszönhetően tizenöt út újul meg. A projekt hamarosan lezárul.

A Bajcsy-Zsilinszky út előkészítése után kicsit várniuk kellett a szakembereknek, de hamarosan az aszfaltszállítmány is megérkezett. Hozzá is kezdtek az új réteg leterítéséhez. Ezzel egyszerre a hengerelőt is beindították, hogy gyorsabban végezzenek a feladatokkal.

„Tovább folytatódik az aszfaltozási projekt. A Bajcsy-Zsilinszky út már nagyon régóta várja az új aszfaltot. Itt a járdánál a szegélykő is javításra került, valamint a járdának is a legrosszabb, járhatatlan elemei is javításra kerültek. Hamarosan rákerül az aszfaltburkolat az útra, és innentől kezdve városunknak ez az útja is simán járható lesz” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

Ez a terület igen forgalmas, és már nagyon rossz állapotban volt, így ráfért a felújítás. Az önkormányzat egy TOP Pluszos pályázaton mintegy 200 millió forintot nyert el. Ennek keretében valósul meg tizenöt útszakasz aszfaltozása. A projekt hamarosan a végéhez érkezik.

„Jelenleg a Bajcsy-Zsilinszky útnak az aszfaltozása folyik. Ez 270 méter hosszú és hat méter széles útszakasz. Még ezen kívül három út van hátra a programból. Ez a Szövetkezeti út, az Ady út, illetve a Somsályfő” - nyilatkozta Dubovinszky László, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény műszaki tanácsadója.

A fejlesztésnek köszönhetően több mint 4430 méter belterületi közút újul meg. A szakemberek gyorsan haladnak, bőven a határidő lezárása előtt végezni fognak minden feladattal.