Hangszerbemutató a SZIKSZI-ben
Oktatás
2024. jún. 12.

Hangszerbemutató a SZIKSZI-ben

Hangszerekkel ismerkedhettek a SZIKSZI-s diákok. Az Ózdi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola tanárai és diákjai számos produkcióval készültek a délelőtti programra.

Több mint 80 diák foglalt helyet a SZIKSZI konferenciatermében a délelőtt folyamán. Itt tartotta meg az Ózdi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola a hangszerbemutatót. Közel két hete járják a helyi iskolákat. Az előadás célja, hogy megismertessék a tanulókkal a művészeti intézményben választható tanszakokat.

„Középiskolások számára azt is megmutatjuk, hogy a továbbtanulás szempontjából tanárképző, tanító-, és óvónőképző iskolában nagy előnyt jelent, hogy ha tanulnak zenét. Ezzel próbáljuk toborozni a diákokat, próbálunk kedvet csinálni a művészetek tanulásához, ami úgy gondolom, hogy ma az ember teljes életéhez nélkülözhetetlen” - mondta Boros Géza, az Ózdi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója.

Az intézmény a zene mellett természetesen néptánc, társastánc, valamint képzőművészet tanulására is lehetőséget nyújt. A SZIKSZI vezetősége is örömmel fogadta a megkeresést és biztosított helyet a bemutatónak.

„Alapvetően úgy gondoljuk, hogy maga az ének olyan kompetenciákat fejleszt a tanulóknál, fiataloknál, amire szigorúan véve egy tantárgy nem képes. Emellett persze zenélni jó buli, ezért is fontosnak tartjuk. Igaz, hogy iskolánkban ugye maga a zeneoktatás nem hangsúlyos, hiszen a gimnáziumi osztályban csak egy van, de emellett nagyon sok fiatal zenél, és ez jó alapot nyújthat arra, hogy még többen zenéljenek” - fogalmazott Hajdu Krisztián, a SZIKSZI igazgatója.

A program szervezői igyekeztek úgy összeállítani a 45 perces műsort, hogy minél több hangszert megismerhessenek a fiatalok. Zongora, ütős hangszerek, hegedű, fuvola és furulya is szerepelt a repertoárban.