Vízvezeték csere, új elektromos hálózat és hővisszanyerős szellőző rendszer az orvosi rendelőben
Fejlesztés
2024. jún. 3.

Vízvezeték csere, új elektromos hálózat és hővisszanyerős szellőző rendszer az orvosi rendelőben

Megújult a Nemzetőr úti háziorvosi rendelő. Többek között vízvezetéket cseréltek, új elektromos hálózatot építettek ki és hővisszanyerős szellőző rendszert szereltek fel.

Lepergett vakolat, hiányos feliratok és lyukas padló. Így nézett ki a Nemzetőr úti orvosi rendelő. A csempékhez elég volt hozzáérni, azonnal leestek. 2021 végén kezdődött el itt egy felújítás, mert az épület állapota már tarthatatlan volt. Egy teljes körű átalakításon ment keresztül a gyermekorvosi rendelő és a védőnői körzet. Idén a háziorvosi rendelő korszerűsítése következett a Területi Operatív Program Plusz keretében.

„Határidő előtt és kiváló minőségben készült el a Nemzetőr úti orvosi rendelőnek a modernizálása. Én azt szeretném, hogy ha az országban minden egészségügyi intézmény legalább ilyen szinten lenne, mint amilyen szintre került most ez a rendelő a vadonatúj kicserélt nyílászárókkal, a korszerűsített fűtéssel, a beszerelt klímaberendezésekkel és a megfelelő, energiatakarékos világításokkal és a falaknak, valamint a padlóknak a burkolataival. Minden, minden igazi huszonegyedik századi, modern köntöst biztosít most már a rendelőnek” - emelte ki Janiczak Dávid, polgármester.

A beruházás során többek között korszerűsítették a gépészetet, kicserélték az ivóvíz és szennyvíz vezetékeket, de egy új elektromos hálózatot is kiépítettek. Kialakítottak továbbá hővisszanyerős szellőző rendszert, újraburkolták a belső teret, nyílászárót, álmennyezetet cseréltek és klímát is telepítettek. A kivitelező cég határidőn belül végzett a feladatokkal.

„Az összes külső műanyag nyílászárót kicseréltük. Belülről teljesen felújítottuk az épületet, a villamos- és vízvezeték hálózatát is. Igazából a munkálatok nagyon jó ütemben folytak, ezért tudtunk hamarabb kész lenni, mint a befejezési határidő” - mondta Tóth-Pintér Krisztián, a Tinet Pro Kft. projektvezetője.

Apró simítások még hátravannak, de hamarosan újra elkezdődhet a rendelés.

„A héten még karbantartási munkálatokat fog végezni a Lakásszövetkezet. Utána a következő héten előreláthatólag át tudunk költözni, tehát a bútorokkal elkezdünk visszaköltözni. Körülbelül két hét múlva tudja megkezdeni doktornő a rendelést” - tette hozzá Bányai Zsuzsa, az ÓTSZEGYII igazgatója.

A projekt célja az volt, hogy színvonalasabb intézmény álljon a lakosság rendelkezésére, de szeretnék elérni azt is, hogy az épület költséghatékonyabban működjön.