Több mint hatvan nyílászárót cserélnek a Szent István úti idősotthon épületén – főként a technikai helyiségeket érinti a fejlesztés
Fejlesztés
2024. máj. 30.

Több mint hatvan nyílászárót cserélnek a Szent István úti idősotthon épületén – főként a technikai helyiségeket érinti a fejlesztés

Folytatódik az idősotthonok energetikai korszerűsítése. Az ÓTSZEGYII Szent István úti intézményében is zajlik a felújítás. Hatvanöt nyílászárót cserélnek ki 19 millió forintból.

A Szabolcs közi idősotthonnal párhuzamosan az ÓTSZEGYII Szent István úti intézményében is nagy a sürgés forgás, ugyanis itt is energetikai korszerűsítés zajlik önkormányzati finanszírozásból. Egy költségvetés módosítás során különítettek el 19 millió forintot a beruházásra.

„A Kézenfogva idősotthonban is befejeződik az energetikai felújítás második üteme hamarosan. Hiszen újabb hatvanöt nyílászárót cserélnek. Ezzel az összes nyílászárót kicserélték most már az otthonban, ami jelentősen meglátszik majd a rezsiszámlákon és a bent élőknek is a közérzetén, ami a legfontosabb számunkra” - hangsúlyozta Janiczak Dávid, polgármester.

Az épületen az ablakok jelentős részét korábban már kicserélték, most újabb lehetőség nyílt a folytatásra. Ha itt is befejeződnek a munkálatok, akkor már az összes egységükben új hőszigetelt nyílászárók fogják őrizni az otthonok melegét.

„Tavaly a felső szinten lettek kicserélve a nyílászárók, most az alsó szinten, javarészt technikai helyiségekben történik az ablakcsere. A hátsó részben vannak ellátottak is, lakószobák és ott is folynak folyamatosan a munkálatok. Ez a lakók életében egy egy-két napos kellemetlenséget jelent. Igyekszünk úgy osztani a lakószobák ablakcseréjét, hogy több kellemetlenséget ne okozzunk idős ellátottjainknak” - emelte ki Bányai Zsuzsa, az ÓTSZEGYII igazgatója.

A ki és beszerelési munkálatok gyorsan mennek, míg a javítások több időt vesznek igénybe. A kivitelező cég szakemberei május elején vették át a munkaterületet, és igyekeznek mielőbb végezni a feladatokkal.