Vandalizmus - Több választási plakátot is megrongáltak városszerte
Hírek
2024. máj. 6.

Vandalizmus - Több választási plakátot is megrongáltak városszerte

Megrongált választási plakátok tömkelege városszerte. A hétvégén több hirdetményt összefirkáltak, valamint leszaggattak az oszlopokról.

Az utóbbi időben megszaporodtak a rongálások a választási plakátok esetében. Kezdetben csak összefirkálták őket, azonban a hétvégén többet közülük leszaggattak a villanyoszlopokról, majd összetépkedve hevertek a földön, illetve a patakban. A ragasztott hirdetmények esetében lekaparták egy részüket. Mindez a 8. választókerületben történt, a Mekcsey István úton. Több jelölőszervezet kampányplakátjait érte atrocitás. A Fidesz-KDNP elmondása szerint plakátjaikat a Városközpontban is megkárosították. Pénteken este a Piac úton, a Nemzetőr úton, valamint a Munkás úton többet leszaggattak, összetéptek. Összesen 52 darab rongált transzparenst gyűjtöttek be a hétvégén. Szombaton éjszaka egy táblájukat fel is gyújtották, de az Ózdiakért és Ózdért Egyesület egyik plakátjával is ezt tették ismeretlenek.

„A plakátokat mindig is rongálták, akár a miénket, akár a politikai ellenfelekét, akár a cirkuszi plakátokat, ezzel nincs is semmi gond, hiszen ez folyamatosan megtörténik. A gond azzal van, hogy a politikai ellenfeleink politikai ügyet kreálnak ebből a rongálásból. Ami számomra feltűnő az egy közzétett kép, egy lángoló plakátról, ami éppen elkezdett lángolni, már is le lett fényképezve. Ez azért az én szememben komoly gyanúra ad okot. Én óva intenék mindenkit attól, hogy politikai ügyet kreáljon ebből, hiszen mindenkit egyformán érint, nyilván arányaiban” - mondta Janiczak Dávid, az Ózdiakért és Ózdért Egyesület polgármesterjelöltje.

Az Ózdiakért és Ózdért egyesület a rongált plakátok miatt nem tett feljelentést, sem a választási irodán, sem pedig a rendőrségen. A Fidesz-KDNP azonban igen.

„Az elmúlt napokban több estben is arra lettünk figyelmesek, hogy a plakátokat rongálnak, mind a Fidesz-KDNP jelöltjeinek, mint pedig a többi jelöltnek. Mélységesen felháborít minket minden ilyen fajta cselekmény, elítéljük mindezt. Felszólítjuk mind az ellenzék, mind pedig a saját szimpatizánsainkat, hogy mindenki tartózkodjon az ilyen és ehhez hasonló cselekményétől, és kérem a polgármesterjelölt társaimat is, hogy ők is csatlakozzanak ehhez a felhíváshoz, és ítéljük el közösen a rongálást, mert ez nem tartozik bele a véleménynyilvánítás szabadságába” - tette hozzá dr. Csuzda Gábor, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje.

A Fidesz-KDNP jelölőszervezet elmondása szerint térfigyelő kamera rögzítette a rongálót, az esetben a rendőrség eljárást folytat. Az ügyet még vizsgálják, az elkövető nem ismert.