Kezdődik az aszfaltozási időszak
Fejlesztés
2024. ápr. 23.

Kezdődik az aszfaltozási időszak

Elkezdődött a belterületi utak aszfaltozása a városban. Idén közel 200 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a város az utak fejlesztésére.

Kora délután terítették le az új burkolatot a szakemberek a Bláthy Ottó utcában. Idén közel 200 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a város az utak fejlesztésére. Összesen több mint négy kilométernyi szakasz kap majd új aszfalt réteget. A Bláthy Ottó utcával kezdődik a projekt. Öt centiméteres borítást kap az út, amit a múlt héten készítettek elő. A szakemberek felosztották a feladatokat, így gyorsan haladnak. A lakók türelmét kérik a beruházás ideje alatt.

„Hosszú évek óta prioritásnak tartom az önkormányzati utak teljes pályás aszfaltozását. Ebben az évben is lehetőségünk van egy nagyobb falatra. A Területi Operatív Plusz keretében 15 útszakasznak a teljes pályás aszfaltozását tudjuk megcsinálni, így ez hozzá jön ahhoz a rengeteg útfelújításhoz, amit az elmúlt időszakban csináltunk, plusz 4.5 kilométer lesz a projekt végén” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.