Egy szelet boldogság – Csokoládét kaptak az Ózdi Apáczai Csere János Általános Iskola diákjai
Hírek
2024. ápr. 19.

Egy szelet boldogság – Csokoládét kaptak az Ózdi Apáczai Csere János Általános Iskola diákjai

Csokoládé szeleteket adományozott az egyik helyi töltőállomás képviselője az Ózdi Apáczai Csere János Általános Iskola diákjainak. Összesen 382 db csoki gyűlt össze.

Nagy dobozba csomagolva hozták azokat a csokoládékat az Ózdi Apáczai Csere János Általános Iskolába, melyeket az egyik töltőállomáson gyűjtöttek össze. Bárki hozzájárulhatott a felajánláshoz, aki megvásárolva az édességet beledobta azt a gyűjtődobozba. Az adomány épp jókor érkezett a közoktatási intézménybe.

„A mostani felajánlás nagyon jókor érkezett hozzánk, ugyanis jövő héten kerül megrendezésre az Apáczai Napok a fenntarthatósági témahét keretében. Ugye ilyenkor olyan programokkal próbáljuk a gyermekek tanórán kívüli tevékenységét változatossá tenni, amelyek az adott év témájához kapcsolódnak, és a versenyek, vetélkedők kapcsán nagyon jól fog jönni a csokoládé, jutalmazás céljából” - mondta Pénzesné Barta Krisztina, az Ózdi Apáczai Csere János Általános Iskola igazgatója.

382 db csokoládé szeletet sikerült összegyűjteni. A gyerekek boldogan vették át a felajánlást. Az iskola és a helyi töltőállomások kapcsolata évekkel ezelőtt kezdődött.

„Már régóta kapcsolatot ápolunk ezzel az iskolával, 2015-ben nyolc kicsi fát tudtunk itt elültetni. Mivel a környező óvodákat mikuláskor és karácsonykor bőven elláttuk csokoládéval, ezért gondoltunk erre az iskolára, hogy ide elhozzuk és a fenntarthatósági napjukat mosolygósabbá tesszük” - nyilatkozta Szabó Tiborné, a Loma Fild Kft. üzletvezetője.

A helyi töltőállomások képviselői már 2014 óta ápolják ezt a hagyományt. Felhívják a benzinkutakra betérők figyelmét a lehetőségre. Az akciónak köszönhetően most is mosolyt csaltak a gyerekek arcára.