Csendháborítás, ittas vezetés, szárazfű-tűz - Számos riasztás érkezett a tűzoltókhoz és a rendőrséghez a hosszú hétvégén
Hírek
2024. ápr. 2.

Csendháborítás, ittas vezetés, szárazfű-tűz - Számos riasztás érkezett a tűzoltókhoz és a rendőrséghez a hosszú hétvégén

Több mint húsz tűzesethez riasztották a tűzoltókat a hosszú hétvégén. A rendőrség hat ittas sofőrt szűrt ki a közúti forgalomból, mielőtt balesetet okozhattak volna.

Az elmúlt negyedévben több mint kétszázötven káresethez riasztották az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság munkatársait. A legtöbbször vegetációt érintő tüzeknél kellett tevékenykedniük. A húsvéti hosszú hétvégén is sok dolguk akadt az ózdi egyenruhásoknak. Most is mozgalmasnak bizonyult a négynapos ünnep. Kissikátor környékén is egy viszonylag nagyobb terület vált a lángok martalékává.

„Az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon egész másként telt a húsvét, illetve egészen mást jelent nekünk a locsolkodás, mint az átlagembereknek. Sajnos azt kell mondjam, hogy az elmúlt négy nap a kollégáimnak kifejezetten sok káresetet hozott, aminek túlnyomó többsége szárazfű-tűz vagy minimum vegetációt érintett. A kollégáim húsz fölötti káresetnél voltak. Nagyjából száz kilométert tettek meg az autóval, illetve még mellette nagyon sokat lábon az erdőben, illetve kézi szerszámokkal a vállukon” - emelte ki Tőkés Tamás, az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltóparancsnoka.

A rendőrség munkatársai sem unatkoztak az elmúlt napokban. Az alkoholfogyasztás és a lármázás visszatérő probléma a húsvéti időszakban.

„Az Ózdi Rendőrkapitányság illetékességi területén sem telt zavartalanul a hosszú hétvége. Kollégáim ittas vezetőből hat főt szűrtek ki, aki a közúti forgalomban ittasan részt vett, illetve a húsvéti ünnepek alkalmával több helyre riasztották kollégáimat csendháborítás miatt. Itt felhívom a lakosság figyelmét arra, hogy amennyiben alkohol tartalmú italt fogyasztunk, semmiképpen ne üljünk be a gépjármű volánja mögé” - hangsúlyozta Kiss Tamás, az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője.

Kiss Tamás az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője azt is elmondta, hogy a csendháborítás a nap bármely szakában elkövethető. A járőrök első alkalommal figyelmeztetést adnak, majd bírságot szabnak ki, legvégső esetben pedig akár a zeneeszközt is elkobozhatják.