Polgármester és területi képviselőjelöltek az Ózdiakért és Ózdért Egyesület színeiben
Politika
2024. márc. 22.

Polgármester és területi képviselőjelöltek az Ózdiakért és Ózdért Egyesület színeiben

Bemutatta jelöltjeit az Ózdiakért és Ózdért Egyesület. A 2024-es önkormányzati választáson ismét Janiczak Dávidot, a város jelenlegi vezetőjét támogatják polgármesterjelöltként.

Az önkormányzati többséget 2019 óta az Ózdiakért és Ózdért Egyesület képviselői alkotják. Janiczak Dávid polgármester tartott sajtótájékoztatót, aki elsőként az elmúlt öt év nehézségeiről és ezeknek a városra gyakorolt hatásairól beszélt. Ilyen volt a világjárvány és az energiaválság. Kiemelte, utóbbi miatt át kellett szervezni az intézmények működését, de sikeresen meg tudtak tartani minden munkavállalót, azóta pedig számos energetikai felújítás megvalósult. Biztosították a működést hitel és tartozás nélkül.

„A város életében még nem fordult elő ilyen szerencsés időszak, hogy tizenegy beadott pályázatból tizenegyet nyertünk meg, ami a városnak több mint hárommilliárd forintot jelent, amit már eddig lehívtunk, illetve folyamatosan érkezik. Ezeket a pályázati összegeket az intézmények energetikai felújítására, illetve a turisztikai látványosságok fejlesztésére fordítottuk” - mondta Angyal Béla, a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság elnökhelyettese, területi képviselőjelölt.

Ezek a beruházások folyamatban vannak. A polgármester érdemeik között felsorolta többek között, hogy az utóbbi négy évben 520 új parkolóhelyet építettek, 3 és fél km új járdaszakaszt, több mint 16 km új utat és 127 átkelőt akadálymentesítettek a kerekes székesek és babakocsisok kényelmére. A munkát tovább szeretnék folytatni. Az Ózdiakért és Ózdért Egyesület támogatását polgármesterjelöltként továbbra is Janiczak Dávid élvezi.

„Egy régi-új csapatot szerveztünk ózdi lokálpatrióta civilekből. Olyan civilekből akik szeretnek tenni városunkért, mindig itt éltek és itt is képzelik el jövőjüket. Ugyanazokat a járdákat és utakat járják mint mindenki más, és tetteiket a jobbító szándék vezérli. Alapelvemet magukénak tudják és a város lakosságát szolgálva, velük együttműködve, tanácsaikat követve, kéréseiket teljesítve, bármikor elérhetőként szeretnének területi képviselőként az Ózdiakért és Ózdért dolgozni!” - hangsúlyozta Janiczak Dávid, polgármester, az Ózdiakért és Ózdért Egyesület polgármesterjelöltje.

A folytatásban a képviselőjelölteket is bemutatták. Így az egyes számú választókerületben Zsuponyó Anett, a kettesben Csák László, a hármasban Angyal Béla, a négyesben Ifj. Zubor László, az ötösben Kellóné Mezőtúri Márta, a hatosban Csák Árpád, a hetesben Rácz Mihály, a nyolcasban Varga Éva, a kilencesben Koós András, a tízesben pedig Dulai Tamás indul majd a szavazatokért, az Ózdiakért és Ózdért Egyesület színeiben.