Sportos program
Sport
2021. okt. 16.

Sportos program

A városi stadionban rótták a kilométereket az Arlói Széchenyi István Általános Iskola diákjai. A kilenc körös teljesítéssel az Országfutásba szeretnének bekapcsolódni.

Fiatalokkal telt meg pénteken reggel a városi stadion külső 630 méteres köríve. A mintegy negyven, hatodik osztályos gyermek az Arlói Széchenyi István Általános Iskola tanulója. A rendezvény az Országfutáshoz kapcsolódik, amelyet eddig az Arlói-tónál szervezetek meg, de most építés alatt áll a terület. A diákok a Gyerekesély program támogatásával utaztak városunkba különbusszal. A futós alkalom az Arlói Szociális Alapszolgáltatási Központ munkatársai közreműködésével valósulhatott meg.

„Egyrészt személyes tapasztalataimból is fontosnak érzem, amiatt is, hogy a gyerekjólét ne csak úgy jelenjen meg, hogy mi mindig számon kérünk és csak azt nézzük, hogy ki nem teljesít, kinél rosszak a körülmények, hanem jelenjünk meg úgyis, hogy közösséget tudunk építeni. Összekovácsolunk, mozgás szeretetre nevelünk. Ezáltal jobban elfogadnak minket is a gyerekek” - mondta Tóthné Nagy Enikő, az Arlói Szociális Alapszolgáltatási Központ intézményvezető-helyettese.  

Véleménye szerint a fiatalok élvezik, hogy kiszabadulhatnak az iskola falai közül, de mégis fegyelmezetten viselkednek. A feladat az volt, hogy a bemelegítést követően kilenc kört teljesítsenek, vagy 45 percet mozogjanak a gyerekek. Az első három helyezettet pedig nemenként éremmel is díjazták. Dobogóra is felállhattak a legjobbak. A győztes kislány most először vett részt sportos programon, azt mondja máskor is áll elébe. Nem számított rá, hogy megnyeri a megmérettetést.

„Először bemelegítettünk, akkor kicsit bemelegedtem, aztán elindultam. Futás közben kicsit leálltam, mert szúródott a hasam, és csak utána mentem tovább” - nyilatkozta Bari Miranda, az Arlói Széchenyi István Általános Iskola tanulója.

A diákok ivólevet és egy szelet csokoládét is kaptak, sőt a részvételért testnevelésből járt az ötös is. A szerevezők remélik, hogy jövőre is hasonló jó hangulatban hívhatják életre a programot. A sportos rendezvény lezárásaként pedig a győzteseknek kijáró taps sem maradt el.