Pókember, hercegnők és Wednesday – farsang volt a Damjanich úti tagóvodában
Oktatás
2024. febr. 9.

Pókember, hercegnők és Wednesday – farsang volt a Damjanich úti tagóvodában

Maskarába bújtak a gyerekek az Ózdi Városi Óvodák Damjanich Úti Tagóvodájában. A kicsik jól szórakoztak. Bemutatták jelmezeiket és táncra is perdültek.

Maszkok és bohócok díszítik a falakat az Ózdi Városi Óvodák Damjanich Úti Tagóvodájában. Az egész épület színes díszbe öltözött. A gyerekek is jelmezben érkeztek, ugyanis farsangi mulatságot tartottak az intézményben. A hercegnő és a szuperhős maskara volt idén is a legnépszerűbb. A kicsik egyesével mutatkoztak be és elmondták, milyen jelmezt választottak.

Az eseményre minden évben meghívják Janiczak Dávid polgármestert is, aki örömmel látogatott el most is hozzájuk. A gyerekek nagy része lebetegedett, de a többiek lelkesen adták elő a műsort, amivel készültek. Egy bátor kislány a polgármesterhez is odament, hogy felkérje táncolni.

A mulatságon nagyon sokat táncoltak a gyerekek, de amikor leállt a zene, szoborrá dermedtek. Ezt játszották újra és újra. Az óvoda munkatársai már két hete azon dolgoznak, hogy tökéletessé varázsolják ezt az ünnepet a kicsiknek. A gyerekek arcán az látszott, ez sikerült is nekik.

„Összeállítottuk a műsorokat, ajándékokkal készültünk a gyerekeknek, amit később meg is fognak kapni, amikor mennek haza. A farsangot tulajdonképpen azért tartjuk fontosnak, mert ez egy kikapcsolódási lehetőség a gyerekeknek. A hagyományokat megismertetjük velük, a kultúra részét megismerhetik és kikapcsolódhatnak, a mai nap elengedhetik magukat, bulizhatnak, szórakozhatnak” - emelte ki Zombori Zsuzsanna, az Ózdi Városi Óvodák Damjanich Úti Tagóvodájának óvodapedagógusa.

Az apróságok évről évre nagyon várják a farsangot, hiszen ilyenkor a kedvenc karaktereik bőrébe bújhatnak. Idén is örömmel mentek az oviba, hogy megmutathassák társaiknak, mire esett a választásuk.