Negyedik hullám
Hírek
2021. okt. 13.

Negyedik hullám

Egyre fokozódik a járványhelyzet, hiszen hazánkban és a környező országokban is egyre több koronavírusos beteget azonosítanak be.

Hétről-hétre romlik a járványhelyzet Magyarországon az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ jelentései szerint. Míg egy hónappal korábban Budapestet leszámítva zöldre színezték az ország régióit, addig csütörtökön már a fővárost és térségünket pirossal, míg a többit narancssárgával jelölték. Narancssárga akkor lesz egy régió, ha az új fertőzöttek száma 75 és 200 között alakul 100 ezer lakosra nézve, valamint a pozitív tesztek aránya kevesebb, mint négy százalék. Piros jelzést akkor kap egy régió, ha a 100 ezer lakosra jutott új fertőzöttek száma 200–499 között van. A várható negyedik hullámról megkérdeztük az ózdiakat is.

„A vírusról annyi a véleményem, hogy eddig is volt, és ezután is lesz. Talán jobb lesz a helyzet, talán nem. Én is dolgozom, 12 órában rajtam van a maszk. Ha jobb lesz jobb lesz, sosem lehet tudni” - mondta Vizdák Zsombor.

„Én már túlestem rajta és keserves volt. Nehéz volt elviselni. de most már beoltattam magam” - nyilatkozta Czímer Imréné.

455 új fertőzöttet igazoltak a tegnapi napon, ezzel a járvány kezdete óta összesen 829 911 főre nőtt a beazonosított betegek száma. Elhunyt 17 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 30 320 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 789 322 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 10 269 főre emelkedett. 733 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 110-en vannak lélegeztetőgépen.

„Én nem hiszek benne. Nem hiszek benne, mert sem az első, se a második, se a harmadik hullámban nem lett bajom. Ez csak kitaláció. Hála istennek túléltem, és bízok benne, hogy a negyedik hullámot is túl fogom élni” - hangsúlyozta Somogyi János.

A beoltottak száma egyébként 5 911 737, közülük 5 682 396 fő már a második oltását is megkapta, 911 ezren pedig már a harmadik oltást is felvették.

Kép forrása: internet.