Egyre többen látogatják a Városi Thermárium és Tanuszodát
Szabadidő
2024. jan. 25.

Egyre többen látogatják a Városi Thermárium és Tanuszodát

Egyre többen látogatják a Városi Thermárium és Tanuszodában a szaunákat. Szeptember elsején kezdte meg a szezont a szabadidőközpont, azóta is folyamatosan működik.

A Városi Thermárium és Tanuszodának egyre több látogatója van, ahol többféle kínálattal várják a vendégeket.

„A szaunák is időszakosan üzemelnek, melyeknek mostanában nagyon nagy a látogatottsága, sok a vendégünk. Valószínűleg az időjárás ezt befolyásolja, hiszen hideg időben többen járnak. Az uszoda is egész jól ki van használva az utóbbi időben. Sok a vendégünk, a gyerekek folyamatosan járnak az úszásoktatásra és a szabadidős vendégek száma is megemelkedett az utóbbi időben” - nyilatkozta Nagy-Mengyi Péter, az ÓSÉK ügyvezetője.

Az utóbbi időben csak két apró műszaki hiba miatt volt megszakítás az uszoda nyitvatartásában, de ezeket hamar el tudták hárítani a szakemberek. Kisebb fejlesztésekre is sor került.

„Év végén sikerült öt darab adagolószivattyút, ami már tizennégy éve pelyhesíti a vizet, illetve pluszban frissíti a vizet, kicserélnünk új vegyszeradagolókra, valamint a csőrendszert is újra tudtuk húzni. Úgyhogy most technikailag felkészültek vagyunk és remélem, hogy zökkenőmentesen tudjuk üzemeltetni az uszodát továbbra is” - hangsúlyozta Losonczi László, az ÓSÉK műszaki vezetője.

Az úszás kiváló életmódváltó program, hatékony kiegészítő sportága a fogyókúrának, helyesen elsajátítva ízületkímélő sport. Az úszás, kiegészítve szaunázással oldja a stresszt, méregtelenít és energiával tölt fel. Orosz József már tíz éve jár az uszodába.

„Nekem nagyon sokat jelent. Amikor bezárt egy évre, az borzasztó volt, mert ez a vízben történő mozgás nekem sokkal könnyebb főleg ebben a korban, amiben már én is vagyok. Már nyugdíjas vagyok. Meg az a társaság, ami itt szokott lenni, bár most kevesen vagyunk, de elbeszélgetünk és úszkálunk egy órácskát és felfrissülünk” - nyilatkozta Orosz József.

Az úszómedence vízhőfoka 27,2 és 27,5 fok között változik. Nagyon kellemes a víz hőmérséklete az oktatómedencében is, hiszen 31 fokos. A szaunák időszakosan vannak nyitva, szerdán, pénteken, szombaton és vasárnap délután várják a kikapcsolódni vágyókat.