„Jó lenne egy pad, parkoló már van elég” – Figyelemfelhívó táblákat helyeztek ki a Magyar Kétfarkú Kutya Párt ózdi aktivistái a Piac út mentén
Politika
2024. jan. 15.

„Jó lenne egy pad, parkoló már van elég” – Figyelemfelhívó táblákat helyeztek ki a Magyar Kétfarkú Kutya Párt ózdi aktivistái a Piac út mentén

Figyelemfelhívó táblákat szereltek fel a Magyar Kétfarkú Kutya Párt ózdi aktivistái városunkban. A szervezet azt szeretné elérni, hogy a Városi Piac területére padokat helyezzenek el.

„Jó lenne egy pad, parkoló már van elég” - ez a felirat olvasható azon táblák egyikén, amelyeket a Magyar Kétfarkú Kutya Párt ózdi aktivistái helyeztek ki a Piac út mentén szombaton. A kilenc darab transzparensen humoros szöveggel igyekeznek felhívni a lakosság, valamint a városvezetés figyelmét arra, amit meg szeretnének valósítani. Gyurgyák Tamás arról beszélt, hogy honnan jött az ötlet számukra.

„Arról van szó, hogy a közvélemény kutyatásunk keretein belül megkérdeztünk jó pár embert, hogy mit tenne, ha ő lenne a polgármester. És az a helyzet, hogy egy kedves idős kohász azt találta nekem mondani, hogy nincs elég pad a városban. Körbenéztem a piacon, és tényleg nincs elég pad. Szóval azt szeretnénk, hogyha a csodálatos tábláink felhívnák a tisztelt vezetőség figyelmét, hogy padokat helyezzenek ki” - mondta Gyurgyák Tamás, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt koordinátora.

A padok kihelyezésével szeretnék elérni, hogy a piac területe ne csupán vásártér legyen, hanem egy közösségi helyszínné lépjen elő, ahol az emberek le tudnak ülni egy kicsit beszélgetni, vagy csupán megpihenni. A táblák felrakását követően több járókelőnek is megakadt a szeme az azon szereplő feliraton.

„Hát szerintem valószínűleg jó lenne, járnak idősebbek is a piacra, nekik ez jó lenne. Meg családosoknak, kisgyerekeseknek, vagy ilyenek” - nyilatkozta Kozák György.

„Teljes mértékben egyetértek ezzel, hogy ezek a padok jó ötletek a város számára. Elég kevés terület van, ahol több is található belőlük. Így a fiatal közösség számára is sokkal több lehetőséget adna arra, hogy kimozduljanak a házból és időt töltsenek el egymással” - fogalmazott Szerencsi Viktória.

A helyszínen Gyurgyák Tamás azt is elmondta, hogy a párt csupán a saját szintjén szeretne politizálni. Mindennapi tevékenységeikhez bárki csatlakozhat aki szeretne, hiszen folyamatos a tagfelvétel önkénteseik közé. Információink szerint a Városüzemeltetési Osztály felé egyelőre nem érkezett megkeresés padok, vagy figyelemfelhívó táblák kihelyezésével kapcsolatosan, ezek telepítése közterületi használati engedélyhez kötött.