Ellentét a tó körül
Hírek
2024. jan. 5.

Ellentét a tó körül

Horgászni tilos táblák kerültek az Arlói-tó partjára. Felkerestük a település polgármesterét és az Suvadás Arlói Horgász Egyesület elnökét, hogy megtudja, milyen okból kerültek ki.

Az Arlói-tó partján új táblák jelentek meg. „Horgászni tilos!” - ezt a feliratot függesztette ki Arló önkormányzata. Az okokról a település polgármesterét kérdeztük. Azt mondta, december 31-i határidővel felmondták a horgászegyesület üzemeltetési szerződését, így egy átmeneti időszakra megtiltották a horgászatot.

„Most egyelőre mi magunk szeretnénk üzemeltetni, aztán majd január utolsó hetén lesz a képviselő-testület ülése. Akkor majd kiderül, hogy bérbe adjuk-e újra, vagy maga az önkormányzat fogja ugyan úgy üzemeltetni, mint ahogy a strand részt vagy az éttermet, de reményeink szerint március hónapra újrakezdődhet majd a horgászat” - mondta Vámos Istvánné dr., Arló polgármestere.

A Suvadás Arlói Horgász Egyesület úgy véli, az önkormányzatnak nem lett volna joga kihelyezni a táblákat. Úgy tudjuk a január 1-el felmondott szerződésük 2032-ig, vagyis határozott ideig szól. Az egyesület elnöke szerint a település vezetése azon dolgozott, hogy koholt vádakkal vegyék el tőlük a tavat. Ügyvédhez fordultak.

„Az ügyvédünk írt egy válaszlevelet, amiben kifejezetten elhatárolódik a szerződés felmondásától a horgászegyesület, és amíg a bíróság ki nem mondja, hogy elfogadja az önkormányzatnak a szerződés felmondását, addig ügyvédünk szerint a régi bérleti szerződés marad érvényben, tehát továbbra is mi kezeljük addig a tavat” - nyilatkozta Vámos Csaba, a Suvadás Arlói Horgász Egyesület elnöke.

A tiltó táblák ellenére ma is sokan horgásztak a tónál. Úgy tudjuk az egyesület tagjai nem tartják jogosnak a szerződés felmondását, ezzel együtt pedig a táblák kihelyezését sem.