Karácsony a Sajóvárkonyi Általános Iskolában
Oktatás
2023. dec. 21.

Karácsony a Sajóvárkonyi Általános Iskolában

Karácsonyi műsort adtak elő a gyerekek a Sajóvárkonyi Általános Iskolában. Mind az alsó, mind pedig a felső tagozatos diákok színvonalas előadással készültek.

Mariah Carey ismert karácsonyi dalára táncoltak a tanulók a Sajóvárkonyi Művelődési Ház színpadán. A lányok angyalkának öltöztek, de a fiúk fejére is felkerült a glória. A gyerekek nagyon élvezték a produkciót és örömmel adták elő, amit a közönség vastapssal hálált meg. Obbágy Csaba, az intézmény igazgatója beszédében három kívánságot fogalmazott meg. Először is higgyünk abban, hogy mi magyarok jó emberek vagyunk. A második a békesség, egymással, testvérek, gyermekek és szülők között, különösen így az ünnepek közeledtével. A harmadik pedig az egyenlőség.

„Égnek a fények égnek, gazdagnak és szegénynek. A fény ugyanúgy nem tesz különbséget, mint ahogy Jézus Krisztus is egyformán született meg, és váltott meg bennünket, gazdagokat és szegényeket egyaránt. Ez legyen a mi igazi örömünk karácsonykor” - mondta Obbágy Csaba, a Sajóvárkonyi Általános Iskola igazgatója.

A tánc mellett betlehemi játék, énekek és szavalatok is elhangzottak az ünnepi műsor keretében.

„Áldott ünnep szent karácsony, csak hogy itt vagy újra. Te vagy a mi gyógyulásunk, üdvösségünk útja. Mindenünk vagy. Nálad nélkül mit sem érünk. Boldogságot, békességet csak te adsz mi nékünk” - hangzott el Berki László Larion előadásában.

Az intézmény igazgatója a gyerekek mellett a felkészítő tanároknak is köszönetét fejezte ki, hiszen nélkülük nem jöhetett volna létre ez a kedves hangulatú karácsonyi előadás.