Közösen díszítették fel a választókerület polgármesterei a karácsonyfát a Digitális Erőműben
Kistérség
2023. dec. 14.

Közösen díszítették fel a választókerület polgármesterei a karácsonyfát a Digitális Erőműben

Együtt ünnepeltek a választókerület polgármesterei. Riz Gábor, országgyűlési képviselő meghívta őket a már hagyománynak számító alkalomra, ahol együtt díszítették fel a karácsonyfát.

Együtt ünnepeltek a választókerület polgármesterei. Riz Gábor, országgyűlési képviselő, miniszteri biztos meghívta mind a hetvenegy település vezetőjét a Digitális Erőműbe. Az esemény már hagyománynak számít, amely során együtt díszítették fel a fenyőfát a települések nevével ellátott mézeskalácsokkal.

Egy színdarabbal kezdődött az a közös ünneplés, melyen a választókerület polgármesterei vettek részt. A hetvenegy település vezetőjét Riz Gábor, országgyűlési képviselő, miniszteri biztos hívta össze a már hagyománynak számító karácsonyfa díszítésre, melynek a Digitális Erőmű csarnoka adott otthont. Az esemény közel tíz éves múltra tekint vissza. Ez az együtt eltöltött idő pedig alkalmat ad arra, hogy a régió közös feladatait áttekintsék.

„Nyugat-Borsod a mi otthonunk, és erre az otthonra sokan vigyázunk sokad magunkkal közösen. A polgármestereknek kitüntetett feladata, szerepe és terhei vannak. Feladata kitüntetett, hiszen ő az első ember, választott ember a városban, faluban. Kitüntetett feladata van azért is, mert a testülettel együtt közösen felelnek azért, hogy működőképes és élhető legyen a magyar vidék. Számunkra pedig, politikusoknak az a legfontosabb, hogy ez a körülmény, ez a lehetőség amely ebben a fában, mint jelképben megadatott az évről évre legyen egy olyan közös, kohéziós erő, hogy együvé tartozunk. Jó együtt lenni” - mondta Riz Gábor, országgyűlési képviselő, miniszteri biztos.

Az előadás két felvonása között tartott szünetben gyűltek össze a megjelent polgármesterek a fenyőfa körül. Az összetartozás szimbólumaként csoportosan helyezték el a települések neveivel ellátott mézeskalácsfigurákat az ágakon. Ezek egyébként az Ormosbányai idősotthonban készültek nagy szeretettel, minden város és falu nevével és külön díszítéssel ellátva. Városunkat Janiczak Dávid, polgármester képviselte, aki felakasztotta az Ózd feliratú dekorációt a fenyőre.

„Riz Gábor képviselő úrnak egy nagyon régi hagyománya, hogy a polgármestereket minden év végén, karácsony előtt vendégül látja itt az Erőmű épületében, és közösen díszítünk fel egy karácsonyfát, így én is elhelyeztem a fán Ózd városnak a mézeskalács díszét” - nyilatkozott Janiczak Dávid, városunk polgármestere.

A kisebb települések vezetői is hasznosnak tartják ezt az alkalmat, ugyanis sokat segít számukra az együvé tartozás erősítésében.

„Van egy olyan program képviselő úrral és a környékbeli települések vezetőivel, ahol összejövünk, beszélgetünk, és egy kicsit úgymond magunk mögött tudjuk hagyni a helyi problémákat, gondokat. Eszmecserét is tudunk tartani arról, ha valakinek ugyanaz a problémája, mint a mi településünknek, akkor ezt meg tudjuk közösen az itt lévő polgármesterekkel beszélni” - nyilatkozott Rőczei Patrik, Aggtelek polgármestere.

A díszítést követően beszélgettek és értékelték a mögöttük álló esztendőt. A települések vezetői beszámoltak sikereikről, valamint segítő tanácsokkal látták el egymást. Ennek mindenki nagyon örült, hiszen olyan időszakot élünk, amelyben még fontosabbnak tartják az összetartást és egymás segítését. A színdarab második felvonását követően az esemény kötetlen beszélgetéssel és vacsorával zárult.