Közösen díszítettek karácsonyfát Cipóban
Város
2023. dec. 15.

Közösen díszítettek karácsonyfát Cipóban

Első alkalommal szerveztek közös karácsonyfa díszítést Cipóban. Az esemény fő célja a közösségformálás és a karácsonyi ünnepekre való hangolódás volt.

Egymás után helyezik el a díszeket a gyerekek a fenyőfán. A Katona József Úti Óvoda és a Vasvár Úti Általános Iskola apróságai lelkesen akasztgatták kézzel készített alkotásaikat, melyek között angyalka, ajándékdoboz és hóember is volt. A jó hangulatú rendezvényt Cipó futballpályáján tartották meg, ahol jelen volt Janiczak Dávid polgármester és több önkormányzati képviselő is.

„Cipóban is felállíthattuk az első karácsonyfát. Én köszönettel tartozom a Katona József úti óvodásoknak és az ott dolgozóknak, valamint a Vasvár úti iskolásoknak, hogy kijöttek és az első közös karácsonyfát együtt díszíthettük fel velük” - mondta Zsuponyó Anett, alpolgármester, a terület képviselője.

Kicsik és nagyok egyaránt jól érezték magukat, a karácsonyi hangulatról pedig az alkalomhoz illő zenék is gondoskodtak.

„Még ilyen nem nagyon emlékszem, hogy történt volna Cipóban. Nagy öröm számomra, hogy látom a sok fiatal gyereket vidáman, boldogan. Szerintem egy nagyon jó programot szervezett képviselő asszony. Szerintem ezt folyamatosan csinálni kell és a gyerekeknek örömet kell szerezni” - mondta Varga Máté.

„Készítettünk a múlt héten erre a karácsonyfára díszeket és nagyon jól érzem magam, úgyhogy nekem most eddig jó a napom” - mondta Filipcsinyi Lujza Panna.

A rendezvény hagyományteremtő céllal jött létre, melyet a városrész lakói örömmel fogadtak, hisz egy-egy ilyen alkalom közösségformáló erővel is bír.

„Nagyon jól fogadtuk, tehát jó hír volt, Anett külön küldött meghívót, hogy lesz ez az esemény. Boldogan el is jöttem, a kisfiam pont a Katona József Úti Óvodába jár. Nagyon jó hír, végre azt mondhatnám, hogy akkor így Cipó is össze tud tartani és ez jó dolog, mert a karácsony az a szeretet ünnepe és jó érzés volt most a gyerekekkel együtt felöltöztetni a fát” - mondta Kovács Zsuzsanna.

A szervezők meleg teával és szaloncukorral is kedveskedtek a résztvevőknek, ami a gyerekeknek különösen ízlett. Miután feldíszítették a fenyőfát egy kis hógolyózás is belefért még a programba.