A Virág Úti Tagóvodába is megérkezett a Mikulás.
Kultúra
2023. dec. 6.

A Virág Úti Tagóvodába is megérkezett a Mikulás.

Mikulás látogatott ma többek között az Ózdi Városi Óvodák Virág Úti Tagóvodájába. A gyerekek tánccal és énekléssel tarkított ünnepi műsorral készültek a Télapónak.

Hangos énekszóval fogadták a gyerekek a hozzájuk érkező Mikulást az Ózdi Városi Óvodák Virág Úti Tagóvodájában. Az ünneplőbe öltöztetett tornateremben szépen sorban ülve várták az óvodások, hogy helyet foglaljon náluk a megfáradt Télapó. Az apróságok egy kedves táncos műsorral készültek, és természetesen dalokat is tanultak az alkalomra.

A gyerekek mellett az óvoda dolgozói is szeretettel és lelkesen fáradoztak azon, hogy ünnepi hangulatot varázsoljanak az intézmény falai közé.

„Hetekkel ezelőtt megkezdődött a készülődés a kicsikkel. Verseket, mondókákat, énekeket tanultunk, úgy vártuk a kedves Mikulást. És ebben az évben egy különleges dologgal kedveskedtünk még a kicsiknek, ugyanis az adventi ráhangolódásunk az a tornaszobában történik, ahol az óvoda összes dolgozója kivette a részét abból, hogy egy csodálatos téli mesevilágot készítettünk a gyerekeknek.” - mondta Galgóczi Beáta, az Ózdi Városi Óvodák Virág Úti Tagóvodájának vezetője

A Mikulás mellett Juhász Tamásné, az Ózdi Városi Óvodák vezetője és Janiczak Dávid polgármester és is ellátogatott az intézménybe.

„Hála Istennek nagyon sok jó gyerek volt idén a városban, ezért eljött hozzánk a Mikulás. Aztán azon túl, hogy itt volt, és hozott ilyen nagy csomagokat, még velem is küldött szaloncukrokat, egy egész zsákkal, mindenkinek.” - mondta Janicza Dávid, városunk polgármestere

Ezt követően minden gyermek a saját csoportszobájában vehette át az ajándékot. A csomagokat mikulás sapkába öltözött manócskák segítettek kiosztani. Az apróságok vidáman nézegették a piros zsákba rejtett finomságokat, és igyekeztek kitalálni, mi lapul a zacskóban.

„Ropi, csoki, szaloncukor, még egy szaloncukor. Ropi, meg még egy csoki.” - nyilatkozott Csonka Benjamin Raul

„Szaloncukor, szaloncukor van, rágó, ropi, meg ilyenek.” - mondta Molnár Dorina

„Van benne ropi, mikulás csoki, meg egy vattacukor.” - nyilatkozott Fertő Zejna

Az ajándékokat osztó Mikulás Szent Miklós népies figurája, aki a gyermekek és diákok védőszentje. A Mikulás érkezését érthető módon mindenki várja, hiszen a Télapó csodás alakja varázslatot visz az apróságok életébe.