Megérkezett a Mikulás a Civil Házba.
Város
2023. dec. 6.

Megérkezett a Mikulás a Civil Házba.

Mikulás ünnepséget rendezett a Csapatban Ózdért Egyesület a Civil Házban. Az ÓMI Zenész Színház tagjai készültek énekes, verses műsorral, majd a Télapó is megérkezett.

Szorgos kezek dolgoznak a Civil Ház tetején. A felvételek a hét elején készültek. Ekkor került fel a karácsonyfa az épületre. A terület képviselője szakemberek segítségével illesztette a helyére. Tegnap pedig már fényárban úszott a fa. Így fogadta a Mikulás ünnepségre érkezőket.

Az ÓMI Zenész Színház énekesei nyitották meg az eseményt, majd Szaka Attila lépett a színpadra, aki közösen verselt a gyerekekkel. A kicsik izgatottan várták, hogy megérkezzen a Mikulás. Ez előtt azonban Angyal Béla, a Csapatban Ózdért Egyesület elnöke, majd Janiczak Dávid polgármester köszöntötte őket.

A Mikulás kissé nehezen, de végül megtalálta a gyerekekhez vezető utat. Egy nagy, megpakolt zsákkal érkezett a fiatalok nagy örömére.

„Egy óriási, hosszú listát kaptam, mert azt mondták, hogy itt nagyon nagyon sok jó gyerek jár az óvodákba és az iskolákba. A listát alig bírtam összeállítani, alig bírtam a csomagokat összekészíteni a zsákba és nagyon nehezen találtam ide, de amikor ideértem, nagyon nagyon megörültek a gyerekek.” - mondta a Mikulás

Közel száznyolcvan gyerek vett részt az eseményen szüleikkel. A Csapatban Ózdért Egyesület kilenc éve álmodta meg az alkalmat, azóta is nagy érdeklődés övezi. Nem csak a városból, a környező településekről is érkeztek érdeklődők.

„Szerintem az, hogy másfél nap alatt megtelt a létszám, ez azt bizonyítja, hogy nagyon sokan szeretik, várják ezt a rendezvényt. Sokan visszatérők és szinte előttünk cseperedtek fel a gyerekek. Kilenc éve még óvodába járt, kiscsoportos volt, már most általános iskolás és ezek jönnek vissza és kapjuk a visszajelzéseket és ezért érdemes csinálni, hogy nagyon jó volt, szeretnénk ha megint jönne, meg az, hogy a gyerekeken látszik, hogy hisznek a Mikulásban.” - nyilatkozott Angyal Béla, a Csapatban Ózdért Egyesület elnöke

A gyerekek nagy része ott maradt a Civil Ház színháztermében egy vetítésre, a többiek pedig átvették az ajándékcsomagjukat. Énekeltek is.

„Télapó itt van, hó a subája, ég a cipője, leng a szakálla, zsák, zsák, teli zsák, piros alma, arany ág.” - énekelte Lepsény Kiara Jázmin és Eke Szonja

Minden gyerek kapott ajándékot, így nagy örömmel, csomaggal a kezükben mentek haza.