Megalakult a Fiatalok Egy Jobb Jövőért Egyesület
Hírek
2023. nov. 27.

Megalakult a Fiatalok Egy Jobb Jövőért Egyesület

Első alkalommal rendeztek Ifjúsági Bált Ózdon, melynek a Nemzeti Filmtörténeti Élménypark adott otthont. Az eseményt a Fiatalok Egy Jobb Jövőért Egyesület szervezte.

Elegáns ruhákba öltözött fiatal hölgyek és férfiak foglaltak helyet az asztaloknál az első Ifjúsági Bálon, melyet a Nemzeti Filmtörténeti Élményparkban tartottak meg. A Fiatalok Egy Jobb Jövőért Egyesület szervezésében rendezett bálon több, mint 150 fő vett részt. Varga Máté, az est egyik főszervezője elmondta, hogy a rendezvényt egy összefogás reményében hívták életre.

„A mai bálunk igazság szerint még nagyon a kezdet kezdete, természetesen szeretnénk minden évben nagyobbra, nagyobbra és fejlesztve csinálni a bált. Különösebb programokkal nem készültünk, de be szeretnénk jelenteni az ifjúsági szervezetünk megalakulását. Fontosnak tartom azt is, hogy az ózdi fiatalokat megszólítsuk ezzel, hogy csatlakozzanak, csináljuk, és együtt közösen csináljunk egy olyan dolgot, amire eddig itt a városunkban nem volt példa.” - mondta Varga Máté, a Fiatalok Egy Jobb Jövőért Egyesület elnöke.

A batyus jellegű bálon a résztvevők sorai között több meghívott vendég is helyet foglalt. Az egyik ilyen a felvidéki Mindenkiért Ifjúsági Csoport volt, akik a szervezőkkel már évek óta jó kapcsolatot ápolnak, így örömmel vettek részt az eseményen.

„Természetesen nagy örömmel fogadtuk a meghívást, hiszen ezennel hivatalosan is kezdetét vette a határon túli kapcsolatok kiépítése, illetve a testvéri kapcsolatok kiépítése is egyúttal. És a közösségépítés nekünk is az egyik alaptételünk, úgyhogy nagy örömmel fogadtuk a meghívást, és reméljük, hogy máskor is részesei leszünk az ifjúság rendezvényeinek” - nyilatkozott Kankulya Bence, a Mindenkiért Ifjúsági Csoport szóvivője.

A bál fővédnöke dr. Csuzda Gábor önkormányzati képviselő volt, aki beszédében kiemelte, mennyire egyedülálló egy ilyen rendezvényen, hogy nem csak a városból, de határon túlról is számos résztvevő érkezett. Ezt követően Varga Máté is köszöntötte a vendégeket, majd jó szórakozást kívánva adta át a helyet a zenének és a mulatásnak. A parkettet elfoglalták a táncolni vágyó bálozók, többen pedig az ízletes vacsorából falatoztak. Az ifjúsági szervezetnek már vannak tervei a jövőre nézve, és bíznak abban, hogy minden évben életre tudnak majd hívni egy hasonló estet a fiatalok részére.