Lángolt egy családi ház tetőszerkezete Urajon.
Hírek
2023. nov. 2.

Lángolt egy családi ház tetőszerkezete Urajon.

Leégett egy családi ház tetőszerkezete Urajon. A tűzoltók sikeresen megfékezték a lángokat. Az épület azonban lakhatatlanná vált, ezért gyűjtést szerveznek a bajba jutott családnak.

Narancssárga fény töltötte be az éjszakát kedden Urajon. Egy családi ház tetőszerkezete kapott lángra. A család otthon tartózkodott, mikor az épületben elment az áram. Az egyik gyermek ekkor vette észre az ablakon kinézve, hogy a kazánház felől tűz nyalábok csapnak ki. Sietve kiszaladtak a házból, a szomszédok pedig azonnal értesítették a helyi tűzoltóságot, akik perceken belül a helyszínre érkeztek.

„Kedden a kora esti órákban érkezett a riasztás az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság ügyeletére. A jelzés szerint az Uraji úton egy melléképület, illetve a vele egybeépített családi ház égett. A kollégáim három gépjárművel, abból kettő gépjármű fecskendő, illetve egy vízszállító vonultak a helyszínre, összesen 11 fővel. A helyszínen a felderítés alapján igazolódott a jelzés, amely szerint a melléképület égett, illetve a lakóépület tetőszerkezetére is átterjedtek a lángok. Kollégáim úgynevezett előre szerelt magasnyomású sugarakkal oltották el.” - mondta Tőkés Tamás tűzoltóparancsnok

A család tagjai közül szerencsére senki nem sérült meg, az anyagi kár azonban jelentős. Janiczak Dávid, aki a tűz keletkezéséről perceken belül értesült, a helyszínre sietve ajánlotta fel segítségét.

„Kedden este csörgött a telefon, hogy tűz van a szomszédságban, ezért azonnal a helyszínre siettem, addigra a tűzoltók már megkezdték az oltást. A családot megkérdeztem, hogy tudunk-e bármiben segíteni. Tájékoztattak róla, hogy van hol aludniuk, hiszen elsőként ez lett volna talán a legfontosabb, hogy legyen fedél a fejük fölött. De tudtak rokonokhoz menni. Azonban a kár olyan mértékű, hogy segítségre van szükség. Mi az Ózdi Rászorulók Alapítvánnyal segítünk nekik egy bizonyos összeggel, de arra kérek mindenkit, hogy aki teheti, az pénzzel segítse az alapítványon keresztül a családot, hogy újra fedél lehessen a fejük fölött.” - nyilatkozott Janiczak Dávid, városunk polgármestere

A ház tetőszerkezetének újraépítése jelentős anyagi terhet ró a károsultakra. Rengeteg használati tárgy, játék és ruha is a tűz martalékává vált. Már érkeztek különböző felajánlások a család számára, de aki teheti, támogassa őket az Ózdi Rászorulók Alapítványán keresztül.

 

a képek forrása: facebook