Forgalmirend-változás a Bartók Béla úton
Közlekedés
2023. okt. 30.

Forgalmirend-változás a Bartók Béla úton

Egyirányú lett a Bartók Béla út a Bem út irányából a Kazinczy út felé. Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai ma helyezték ki a táblákat.

Létrát és egyéb eszközöket pakoltak ki az autóból az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai. A Bartók Béla, a Kazinczy Ferenc és Vajda János út kereszteződéséhez vonultak ki. Egy lyukat kezdtek el ásni.

„Számos lakossági bejelentést kaptunk az elmúlt években innen a Bartók Béla utcából arra vonatkozólag, hogy az egyre nagyobb forgalom és a szűkös utca miatt nehézkessé vált a közlekedés, ezért a szakemberek bevonásával arra a megoldási javaslatra jutottunk, hogy egyirányú forgalmi rendet vezessünk be ebbe az utcába. Természetesen kikértük a lakosság véleményét is, minden itt lakó, itt működő vállalkozások és intézmények is támogatták aláírásukkal ezt a kezdeményezést” - mondta dr. Csuzda Gábor, területi képviselő.

Több mint ötvenen támogatták a kezdeményezést. Az ÓVI szakemberei gyorsan haladnak. A változás már ma életbe lépett.

„A Bartók Béla utcát egyirányúsítjuk, ezért most folyik a tábláknak a kihelyezése. A Bem úttól a Vajda János út felé lesz egyirányú az utca. Kérünk mindenkit, hogy ne megszokásból, hanem táblák szerint vezessen” - hangsúlyozta Dubovinszky László, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény műszaki tanácsadója.

Erre azért volt szükség, mert a Kazinczy Ferenc út mellett épülő óvoda hamarosan elkészül. Az apróságok átköltözése után azonban még nagyobb lesz a forgalom a környéken. Az intézményt egy pár hónap múlva foglalják el. A szakemberek remélik, addig mindenki meg tudja majd szokni a megváltozott rendet.