Néhány óra alatt elfogytak a jegyek. A PóZdium vendége Hernádi Judit színész, énekes lesz november 28-án
Kultúra
2023. okt. 17.

Néhány óra alatt elfogytak a jegyek. A PóZdium vendége Hernádi Judit színész, énekes lesz november 28-án

Hernádi Judit, színész, énekes lesz a PóZdium vendége november 28-án. A délután fél hatkor kezdődő eseményre néhány óra alatt elfogytak a belépők.

Falusi Mariann olyan fergeteges hangulatot varázsolt a PóZdium színpadára, amelyre a nézők még egészen biztosan sokáig fognak emlékezni. Ez volt az az este, ahol még a ráadásnak is volt ráadása. Ám szeptember 25-én Oszvald Marika pörgős egyénisége is igazán lenyűgözte az ózdi közönséget. Ami talán nem is meglepő, hiszen már gyereknek is igen huncut volt és imádott énekelni.

„Debrecenben voltak akkor szerződésben, és ahol laktunk mellettünk volt a cukrászda, a másik oldalon pedig volt a patika, és én mindig bementem és én nagyon élelmes voltam. Mindig mondták, hogy Marika énekelj, énekelj valamit. Mondtam, jó énekelek, de csak gázsiért. A patikában rendesen tartottam a kezem és kaptam aprót, a cukrászdában pedig gesztenyepüréért” - mondta Oszvald Marika, színész, operetténekes.

Hosszas előkészítő munkát követően november 28-án, kedden délután fél hatkor újra élettel telhet meg az ÓMÉK-Olvasó épülete. Vasárnap került ki a plakát az Ózdi Városi Televízió közösségi oldalára, miszerint a televíziós talkshow legújabb vendége Hernádi Judit, Jászai Mari-díjas színész, énekes, érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja lesz. Őrületes tempóban fogytak a jegyek, amely azt mutatja igen felkapott a produkció. Olyannyira, hogy a jövőben talán más megvalósítás is szóba kerülhet a beszélgetés-sorozat kapcsán.

„Egyrészt öröm, hogy a PóZdiumra egy nap alatt, most is az összes, azaz a 200 db jegy elfogyott, másrészt feladat a jövőt nézve, újra kell gondolni a koncepciót. Eddig ragaszkodtunk az eredeti elképzelésekhez, a családias, az emberközeli beszélgetésekhez, ahol testközelből érezhető a meghívott vendég jelenléte, mimikája, ahol a néző együtt lélegezhet vele, ahol a művész valahol az ő vendége is. Be kell látnunk, hogy a nagyszámú érdeklődőt nem kosarazhatjuk ki, ezt pedig csak egy nagyobb befogadóképességű térben tudjuk megvalósítani, amihez újra kell gombolnunk a kabátot. Ezen dolgozunk most kollégáimmal” - nyilatkozta Bukovinszky Zsolt, az ÓMÉK ügyvezető-főszerkesztője.

Nemigen van olyan ember, aki Hernádi Judit nevét ne ismerné. Hiszen az érdemes művész számos filmben szerepelt, emellett rendszeresen látható volt különböző politikai-közéleti kabarékban, paródiaműsorokban, mint például a Heti Hetes, ahol egyébként a PóZdium idei első vendége, Gálvölgyi János mellett hallgathattuk eszmefuttatásait. Szinkronszínészként nagyon sok filmben alkotott maradandót, tehetségkutató műsorban is volt zsűritag és nem utolsó sorban remek énekes.

Mivel mi sem mondjuk sohasem, hogy soha, a 2024-es esztendőben arra törekszünk majd, hogy mindenki részese lehessen a PóZdium élménynek, aki szeretne. Egyébként a korábbiakhoz hasonlóan a novemberi eseményről is készül televíziós felvétel, amelyet az Ózdi Városi Televízió december végén tűz műsorára.