Újabb járdákat újítottak fel a városban
Fejlesztés
2023. okt. 13.

Újabb járdákat újítottak fel a városban

Ma már új aszfaltburkolaton sétálhatnak a Bolyki főút 51-57., az 59-65., valamint a Nemzetőr út 14. és 17.-es számú épületek előtt az arra járók. A kivitelezést az ÓVI munkatársai végezték.

A Bolyki főút 59-65-ös számú háztömbök előtti járdaszakasz igen rossz állapotban volt már. Az önkormányzat igyekszik figyelembe venni a lakosság igényeit, és ezek mentén haladva előkészíteni a fejlesztéseket. A szándék megvan, ám az anyagiak sokszor határt szabnak az elképzeléseknek, azért időről időre megvalósulnak a kérések.

„Ami nagyon égető probléma volt, az a járda, amelynek rossz állapota, az szinte kiáltott azért, hogy mielőbb fel kellene újítani, illetve új aszfalt rétegre lecserélni. Ennek egy akadálya volt, az pedig az anyagiak. Ugyanis a képviselői keretem, illetve az ÓVI-nak a rendelkezésre álló forrásai addig nem tették lehetővé, amíg polgármester úr a saját keretéből nem támogatta meg ezt a megújult járdafelületet” - mondta Farkas Péter Barnabás, területi képviselő.

Kupcsok Tiborné a szomszédokkal karöltve szívén viseli lakókörnyezetüket, ahol tudnak segítenek. Most a fákról lehullott leveleket is egy helyre gyűjtötték. A felújítással régi vágyuk teljesült. Az ÓVI munkatársai az 51 és 57-es lakótömbök közötti szakaszt is újjá varázsolták.

„Örültünk, amikor megtudtuk, hogy meg fogják csinálni, mert már elég sokszor megcsúsztunk, főleg télen. A fű középen ott maradt, habár a közmunkások néha kijöttek, amikor már nagyon kértük és megcsinálták. Szép lett. Jó lesz. A virágokat nem baj, hogy kitaposták. Majd megcsináljuk és jövőre kikelnek és újra fognak virágozni” - nyilatkozta Kupcsok Tiborné.

A Nemzetőr út 14.-17-es szám előtt is történt pozitív változás a közelmúltban. Városunk polgármestere megvizsgálta a végeredményt. A járófelület esztétikailag is szebb képet mutat, valamint sokkal biztonságosabb is rajta közlekedni.

„A város több pontján is sikerült a lakók kérésére járdákat aszfaltozni, így a Bolyki főúton, valamint a Nemzetőr úti háztömb előtt is új járdaszakasz várja az erre járókat. Tudom, hogy van még máshol is feladat. Igyekszünk majd azokat is idejében megoldani, hogy biztonságosan közlekedhessenek az arra lakók. És itt a Nemzetőr úton egyébként a játszótéri elemeket és az utcabútorokat is felújítottuk, lefestettük, úgyhogy minden kérést, ami érkezett az elmúlt időszakban, gyorsan és határidőn belül teljesítettük az Ózdi Városüzemeltető Intézmény segítségével” - hangsúlyozta Janiczak Dávid, polgármester.

Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársainak október eleje is igen mozgalmasra sikeredett, hiszen településünk minden részén akad bőven feladat. A játszótéri elemek karbantartásán és járdafelújításokon túl a parkoló sávok felfrissítését is elkezdték a dolgozók városszerte.