Megoldódott a parkolás kérdése a JAG mellett
Város
2023. aug. 30.

Megoldódott a parkolás kérdése a JAG mellett

Elkészült a parkoló az Ózdi József Attila Gimnázium és Kollégium épülete mellett. A beruházás kevéssel több mint kétmillió forintból valósult meg.

A hónap elején vonultak ki az Ózdi József Attila Gimnázium és Kollégium épülete mellé az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai. Parkolóépítéshez kezdtek hozzá, amely hosszú ideje nagy problémát jelentett a területen. Itt még csak az első lépéseket végezték. Markolóval rendezték el a földterületet, valamint néhány centit lefaragtak a járdából, de előkerült a csákány is. Közel három héten keresztül dolgoztak a szakemberek. Ma délelőtt az utolsó métereket aszfaltozták és kátyúkat javítottak a szakaszon.

„Kétmillió forintot biztosítottam arra, hogy a József Attila Gimnázium melletti terület rendezve legyen. Régóta, hosszú idő óta parkolási problémák voltak is. Így most már az út mind a két oldalán kijelölt parkolóhelyek fogják várni az ide érkezőket. Bízunk benne területi képviselő úrral együtt, hogy ezzel rendeződnek az itteni, parkolási problémák és az útnak a használata, tehát akik tovább haladnak, azok is biztonságban lesznek és könnyedén el fognak férni” - hangsúlyozta Janiczak Dávid, polgármester.

A szakemberek szegőkövekkel rakták ki a parkoló szélét. A kialakítás során figyeltek rá, hogy a megállás ne legyen balesetveszélyes, korábban ugyanis úgy is megálltak itt az autósok, hogy jelentős szintkülönbség volt az út széle és a perem között. A járda szűkebb lett, mellé pedig egy támfalat emeltek, így nagyobb területet tudtak biztosítani a megálláshoz. A parkoló autóktól sokszor nem fért el a szemétszállító kocsi, így a kialakult helyzet a munkavégzésben is gondot okozott. Az út bővítésével azonban már ez sem lesz probléma.

„Közös munka eredménye ez a beruházás, amelynek a segítségével javulhat itt a gimnázium környékén a parkolási helyzet. Még év elején mérettem fel az Ózdi Városüzemeltető Intézménnyel, hogy mennyibe kerülne ez a beruházás, aztán csatlakozott hozzánk a gimnázium egy aláírásgyűjtéssel, alátámasztva ennek az igényét. Ez után Ózd város polgármesteréhez fordultam írásban, aki támogatta a beruházás megvalósítását, így az önkormányzat biztosította a szükséges anyagi forrást” - emelte ki dr. Csuzda Gábor, területi képviselő.

Az ígéretekhez híven sikerült befejezni az iskolakezdés előtt. Hátra van még a parkolóhelyek felfestése, azonban a napokban ez is el fog készülni.