Animációs műhelyfoglalkozás
Hírek
2018. okt. 25.

Animációs műhelyfoglalkozás

Animációs műhelyfoglalkozást tartott a HAJÓZD helyi akciócsoportja. A KÖSZI ÉRTÉK! és a KÖSZI FEJLŐDÉS! helyi pályázatok mellékleteit ismertették a szervezetekkel.

A HAJÓZD akciócsoportja tájékoztató fórumot tartott civil szervezeteknek a KÖSZI ÉRTÉK! és KÖSZI FEJLŐDÉS! elnevezésű pályázatokról. A felhívások célja a városi azonosságtudat megerősítése, valamint a helyi értékek megőrzése és gyarapítása. A cél a közösségi kapcsolatok erősítése és a kulturális tevékenységek kifejtéséhez hozzájáruló terek és találkozási pontok kialakítása. A műhelyfoglalkozás célja, hogy a szervezetek információt és segítséget kapjanak a két tenderről, valamint a pályázati csomag összeállításáról.

„Az animációs tevékenység valójában arról szól, hogy hogyan kell egy pályázatot összeállítani. Hogyan kell egy pályázati adatlapot kitölteni, és annak minden egyes mellékletét megfelelően kitölteni. Hogyan tudunk leginkább a pályázat célkitűzéséihez igazodni, hogyan kell egy jó költségvetést összeállítani, és amennyiben egy jó pályázatot sikerül megírni, akkor ezt a pályázatot, amennyiben elfogadásra kerül, akkor hogyan kell megvalósítani” - mondta Szaka Attila, munkaszervezeti képviselő.

A legfontosabb kritérium, hogy olyan helyi szervezetek pályázhatnak, akik ózdi székhellyel vagy telephellyel rendelkeznek. Ezek lehetnek egyesületek és alapítványok is, vagy olyan a közszférában tevékenykedő szervezetek is, akik az önkormányzathoz vagy állami szervezetekhez tartoznak.

„A KÖSZI ÉRTÉK! és a KÖSZI FEJLŐDÉS! pályázattal kapcsolatban lesz most felvilágosítás, és mind a kettőre szeretnénk pályázni az Ózdi Sport- és Élményközponttal. Az egyik egy rendezvény lesz, a másik még átgondolás alatt áll. Hiszen ez egy jó lehetőség mindenki számára, mármint a civil szervezetek számára, hogy itt megfelelő eredményeket tudjanak elérni” - nyilatkozta Nagy-Mengyi Péter, az Ózdi Sport- és Élményközpont Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A KÖSZI ÉRTÉK! pályázat feltételeinek megfelelő szervezetek ötszázezer és ötmillió forint közötti vissza nem térítendő támogatásban részesülhetnek, míg azok a szervezetek, akik a KÖSZI FEJLŐDÉS! projektre pályáznak, azok ötszázezer és kétmillió forint közötti összeget kaphatnak.