Aktív testmozgás
Sport
2019. máj. 10.

Aktív testmozgás

Ismét nagy sikert aratott az Országos Nyugdíjas Sportnapok. A megmérettetésen ez alkalommal is szép számmal vettek részt.

Az ötletgazda és egykori főszervező, Bellér László tiszteletére az Országos Nyugdíjas Sportnapok 2010 óta emlékverseny is egyben. Idén immár tizenharmadik alkalommal rendezik meg városunkban a megmérettetést. A Marosi István Városi Sportcsarnokban Janiczak Dávid polgármester köszöntötte a résztvevőket.

„Én azt kívánom mindenkinek, hogy érezze jól magát a mai napon. Köszönöm szépen, hogy ilyen sokan eljöttek, hiszen ezzel fémjelzik azt, hogy milyen fontos a mozgás. A fiataloknak is jó példával járnak elő, hogy mozogni mindig kell, főként csapatban, közösen, hogy jól is érezzék magukat” - fogalmazott Janiczak Dávid, polgármester.

Ezután a résztvevők mind ellátogattak a versenyszámok helyszínére. Most is közkedvelt volt az atlétika, ennek megfelelően a súlylökésnél is nagy volt a tumultus. A próbadobások után megkezdődtek a küzdelmek, és mindenki tudása legjavát nyújtotta.

„Remélem, hogy a futásban és a súlylökésben is sikerül jeleskedni. Tavaly is aranyérmeket vittünk haza Miskolcra. Reméljük, hogy most is sikeresek leszünk, mert nagyobb létszámmal érkeztünk” - mondta Rajdos Jolán.

A korábbi napok esős időjárása nem kecsegtetett sok jóval, ám mára kisütött a nap, és ez sokak kedvét meghozta a versengéshez. Többen voltak olyanok, akik csupán nézőnek érkeztek, ám időközben bekapcsolódtak a megmérettetésbe.

„Nagyon meglepődtem, mert tegnap este még úgy éreztem, hogy tiszta csőd lesz, és nem lesznek jelentkezők. Ezzel szemben a nézőtéren sokkal többen voltak a megnyitó során, mint amire számítani lehetett. Én úgy gondolom, hogy eredményes a program” - hangsúlyozta Bellér Lászlóné, az Országos Nyugdíjas Sportnapok szervezője.

A versengés során elsősorban nem az eredmény, hanem a közösen eltöltött idő volt a lényeg, idén is jó hangulat uralkodott az összes helyszínen. A programot ebben az esztendőben az Arlói-tó partján zárják a résztvevők.