Terhelő bizonyíték
Politika
2021. szept. 27.

Terhelő bizonyíték

A közéletből való kivonulásra szólította fel Farkas Péter Barnabást Nyakó István és Kiss Sándor MSZP-s politikus.

Tovább folytatódik a botrány az előválasztással kapcsolatban. A Farkas Péter Barnabásról kikerült náci karlendítésre emlékeztető fotó bejárta a hazai sajtót. A témával kapcsolatban az MSZP tartott ma sajtótájékoztatót. Nyakó István a 3. számú választókerület előválasztási elnöke arról beszélt, hogy azok a jó érzésű emberek, akik Farkast támogatják, mit gondolnak arról, hogy a politikus meggyalázta több millió ember emlékét.

„Ebben a versenyhelyzetben felteszem a kérdést elsőként a jóérzésű ózdi jobbikosoknak, DK-soknak és LMP-seknek, akik támogatják alpolgármester urat, hogy ezt így hogy. Farkas Péter Barnabás nem tett mást azon a napon, amikor náci karlendítésre emelte a kezét, mint meggyalázta sok millió áldozat emlékét. Ezt mi nem hagyhatjuk. Mi azt mondjuk, hogy ilyen embernek nincs helye a közéletben. Mi azt gondoljuk, hogy neki távozni kell a közéletből, és mélyen elgondolkoznia azon, hogy mi történt” - hangsúlyozta Nyakó István, az MSZP 3. számú választókerület előválasztási elnöke.

Ezt követően arról is szó esett, hogy új bizonyítékok derültek ki az előválasztás során megjelenő embertömegről. Kiss Sándor előválasztási jelölt arról beszélt, hogy egy tiszta választás helyett már az első nap verőemberek jelentek meg az urnák környékén.

„Előzőekben mindig azt mondtam, hogy információim szerint és híreket közöltem. Ma már ki lehet jelenteni, hogy ezek a verőemberek Farkas Péter Barnabás érdekeit szolgálták. Ki lehet mondani, hiszen több olyan fénykép és videó jelent meg, amelyen együtt tárgyal, együtt látható vele, valamint a Jobbik képviselője Barta László folyamatosan egyeztet ezekkel az emberekkel. Borzasztó látvány volt az, hogy a téren és a buszmegállóban 10-15 fős tömeg tartózkodott. Gondoljunk bele, ez hasonló, mint amikor egy ország vezetője idegen katonákat hívna a saját országába” - mondta Kiss Sándor, az MSZP-Párbeszéd előválasztási képviselőjelöltje.

Az eseményre egy olyan idős asszony is eljött, aki részese volt egy atrocitásnak. Szavazni szeretett volna menni, de az idegenek nem engedték, és még a botját is el akarták venni. Dolguk végeztével fellökték a somsályi buszra, amikor is majdnem elesett.

„Ki se merek menni a házból. Amúgy se, mert bottal járok, nehezen megyek, és azóta meg állandóan a sírás környékez. Hogy ilyesmi egy 69 éves asszonnyal megtörténhet Ózdon, aki itt született. Itt nőttem fel Cipóban” - nyilatkozta az idős asszony.

A politikusok elmondták, hogy megszólalási kényszere van a város vezetőinek, hiszen egy ilyen témát nem lehet a szőnyeg alá seperni. Az összefogás számon fogja kérni a polgármestert és az alpolgármestert a következő képviselő-testületi ülésen.