Célkeresztben a játszóterek – Lakossági fórumot hívott össze Farkas Péter Barnabás területi képviselő az Újváros téren
Város
2023. jún. 13.

Célkeresztben a játszóterek – Lakossági fórumot hívott össze Farkas Péter Barnabás területi képviselő az Újváros téren

Az Újváros téren tartottak ma lakossági fórumot, melyet Farkas Péter Barnabás területi képviselő kezdeményezett. A fórumot a környékbeli játszóterek leromlott állapota hívta életre.

Több szülő is megjelent az Újváros tér egyik játszótéren, ahol lakossági fórumot tartottak a környéken található játszóterek leromlott állapota miatt. A fórum Farkas Péter Barnabás területi képviselő kezdeményezésére jött létre, ahol lehetőséget teremtett arra, hogy személyesen beszélgethessen az ott élő lakókkal a felmerült problémákról. A környéken élő édesanyák közül többen úgy tudtak részt venni, hogy gyermekeik is jelen voltak.

„A többi szülővel itt olyan problémákat észleltünk, hogy egyre kevesebb a játszótéri eszköz, egyre nagyobbak az igények, egyre több a gyermek. Egyre nagyobb szükség lenne itt a fejlesztésre, a felújításra, és emiatt megpróbáltunk minden követ megmozgatni, hogy előre menjen ez a dolog, tudjunk ezen segíteni. A fórumtól most olyan fejlesztéseket várunk, hogy hátha sikerül egy kicsit modernizálni, vagy a meglévő problémákat valamilyen módon kezelni, hogy a gyerekeknek élvezhetőbb legyen, kevésbé legyen balesetveszélyes” - mondta Farkasné Kulcsár Kitti.

A kora délutáni időpontban egy nyugodt hangvételű beszélgetés keretében vették sorra a játszótér jelenlegi problémáit és a jövőre vonatkozó lehetőségeket. A szóban forgó helyszín igen közkedvelt a helyiek között. Adottságai ideálisak a több gyermekes családok számára is, hiszen a forgalomtól elzárt, árnyékos, ligetes terület elég teret biztosít kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Farkas Péter Barnabás elmondta, hogy egy korábbi helyszíni bejáráson már ő is megtapasztalt néhány problémát, ezért is örült, hogy többen is részt vettek a fórumon.

„Én nagyon örültem annak a felvetésnek, amivel a közösségi oldalon is találkoztam, hogy beszéljük meg azokat a problémákat és próbáljuk meg közösen megoldani, hiszen így az együtt gondolkodás okán tudjuk mi is hozzátenni ki-ki a magáét. Molnár Gábor ügyvezető úr a szakmai oldaláról, én jómagam pedig a lobbi részéről, hogy megfelelő forrás megtalálása mellett kivitelezhetőek legyenek azok a változtatások és fejlesztések, amit itt nagyon sokan szeretnének, és amellett vagyunk, hogy fejlődjön ez a terület” - hangsúlyozta Farkas Péter Barnabás, területi képviselő.

A beszélgetés során kiderült, hogy ezek a játszóterek szinte egyidősek a lakótelep épületeivel. Sok eszköz elavult vagy felújításra szorul. A jövőben igyekeznek megoldást találni a feltárt problémákra, hogy a játszóteret igénybe vevő gyerekek biztonságosan, boldogan és még sokáig használhassák ezt a közkedvelt helyet.