Mi ózdiak, mindenhol ott vagyunk – Birta Brigitta és Lendvai Zsolt országos lapoknál is megállja a helyét
Hírek
2023. jún. 8.

Mi ózdiak, mindenhol ott vagyunk – Birta Brigitta és Lendvai Zsolt országos lapoknál is megállja a helyét

Az ózdiak az országos sajtóban is megállják a helyüket. Birta Brigitta lett az ÉVA Magazin főszerkesztője. Az Instyle Mennél, egykori kollégánk Lendvai Zsolt tevékenykedik vezető szerkesztőként.

Birta Brigitta városunkban született, itt nőtt fel és a József Attila Gimnáziumban érettségizett, hatosztályos tagozaton. Ezt követően Budapesten tanult tovább. A terület szakértőjeként korábban dolgozott az Elle és a Cosmopolitan lapoknál is, majd 2015-től – a Marquard kötelékében – a Shape főszerkesztő-helyetteseként és a joy.hu szerkesztőjeként. Új feladata mellett továbbra is betölti a Runner’s World főszerkesztői pozícióját, vagyis a világ vezető futómagazinjának magyar kiadása is az irányítása alatt marad. Brigitta már szakdolgozatát is női lapokból írta, magával ragadta a műfaj, csak úgy mint a sport. 2020-ban a karantén idején sem állt le a munkával, és megszületett kislánya is, pontosan ezért tud azonosulni a feladattal.

„Nálunk a cégnél nagyon sok női vezető volt, sőt az ügyvezető igazgató is nő, és anyukák. Nagyon rugalmasan kezelik és nagyon támogatóak abban, hogy a karrier és a család így együtt balance-ban tudjon működni. Nagyon sok pszichológiai témájú cikk van benne és abszolút olyan nőkkel foglalkozik, akik 35-50 közötti nagyrészt családban élő dolgozó nők, akiknek vannak hobbijaik, pozitívan állnak a világhoz, de azért tudják, hogy nem csak egy rózsaszín felhő az élet. Szóval ezzel száz százalékban tudok én is azonosulni, hiszen én is ilyen vagyok. Nagyon jó szerkesztőként dolgozni egy ilyen lapon” - mondta Birta Brigitta, az ÉVA magazin főszerkesztője.

Ugyanaz a cég, vagyis a Marquard Group Hungary Kft. adja ki az InStyle Men című lapot is, ahol egykori kollégánk Lendvai Zsolt ma már senior szerkesztőként erősíti a csapatot. Ő is a József Attila Gimnáziumban tanult, majd az Eszterházy Károly Főiskolán szerzett diplomát. Tíz évig dolgozott az ország legismertebb autós magazinjánál a Totalcarnál, ahol egy ideig főszerkesztő-helyettesként és megbízott főszerkesztőként is tevékenykedett. Az Ózdi Városi Televízió nézői hét évig láthatták a képernyőn.

„Az itt megszerzett tapasztalatot minden eddigi állomáshelyeimen tudtam kamatoztatni, tudtam ráépíteni. Az InStyle Men csapatát idén januártól erősítem. Ez egy szórakoztató életmód magazin férfiaknak, ahol igyekszünk olyan témákat feldolgozni, ami minket is érdekel. Hiszem, hogy arról lehet a legjobban, legélvezetesebben írni, amivel az újságíró is tud azonosulni, de természetesen azért néha ki kell lépni a komfortzónából is. Olyan témákat próbálunk megtalálni, amely minél szélesebb rétegeket, az aktív érdeklődő férfiakat vonzza. Nem csak online, hanem nyomtatott formában is elérhető a magazinunk. Mucsi Zoltán volt az első magyarországi lapszámnak a címlapján és mondhatom, hogy ez egy elég jó színvonalas magazin lett” - nyilatkozta Lendvai Zsolt, az InStyle Men senior szerkesztője.

Zsolt, Brigittával ellentétben nem él a fővárosban, hanem nagyrészt home office-ban dolgozik. Igaz, azért rendszeresen ellátogat az óbudai szerkesztőségbe is. Jórészt olyan témákat dolgozhatnak fel, amely a szívükhöz közel áll. Ami biztos, hogy a jövőben érdekes interjúkat, tanácsokat és számos izgalmas témát olvashatunk a országos lapokban is mindkettejük tollából.