Zene, jó hangulat és programok – idén is sokan látogattak ki az Ifjúsági Parkba május elsején
Kultúra
2023. máj. 2.

Zene, jó hangulat és programok – idén is sokan látogattak ki az Ifjúsági Parkba május elsején

Rengetegen látogattak ki az Ifjúsági Parkba május elsején. Több helyi csoport is színesítette a fellépők listáját. A színpadi eseményekkel párhuzamosan számos program szórakoztatta az érdeklődőket.

Zene és jó hangulat fogadta azokat, akik tegnap kilátogattak az Ifjúsági Parkba. A hagyományokhoz híven idén is ez a helyszín adott otthont a május elsejei programsorozatnak. A munka ünnepének alkalmából kitelepült több politikai párt is. Az Ózdiakért és Ózdért Egyesület is megjelent a színpad mellett egy sátorral.

„Nagyon nagy szerencséje van mindenkinek itt május elsején, az Ifjúsági Parkban, hiszen gyönyörű tavaszi-nyári időnk van. Kitelepültek az árusok és egyesületek is. Úgy gondolom, hogy mindenki jól érzi itt magát, aki kilátogatott. A mai napot egy családias rendezvényre szervezte az ÓMÉK, hiszen helyi fellépők szórakoztatják a közönséget. Bízom benne, hogy mindenki jól fogja magát érezni” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

Ők étteremből vásárolt töltött káposztával vendégelték meg azokat, akik megálltak standjuknál és kellemesen elbeszélgettek a jelenlévőkkel. Nem messze tőlük a Fidesz-KDNP is felállította sátrát.

„Nagyon fontosnak tartjuk a közösségépítést. Ezért a mai napra a csapatunk tagjaival egy közösségi programot szerveztünk ide az Ifjúsági Parkba, május elseje, a munka ünnepének alkalmából. Az elmúlt években a covid és a gazdasági helyzet megviselte az országban és Ózdon is a közösségeket, éppen ezért nagyon fontos, hogy megpróbáljuk újraépíteni, megerősíteni mindenfajta közösségünket és civil szervezeteinket is” - nyilatkozta dr. Csuzda Gábor, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője.

Az érdeklődők először a helyi fellépők produkcióit tekinthették meg. A szervezők igyekeztek úgy összeállítani a műsort, hogy minden korosztály megtalálja a kedvére valót. Az Ózdi Szívbetegek Egyesülete, valamint az Ózdi Nyugdíjas Klub Szarkaláb Táccsoportjának műsorát is megtekinthették a jelenlévők. A délután folyamán a májusfát is feldíszítették az Ózdi Gyöngyvirág Néptánc Egyesület, az Ózdi Néptánc Egyesület, valamint a Szabad Szombat Táncegyüttes közreműködésével, majd az ÓMÉK munkatársai fel is állították azt.

A műsorokkal párhuzamosan a park egész területén zajlottak különböző programok. Egyre többen sétáltak a színes sátrak között, és néhol meg-megálltak, hogy szétnézzenek, mi zajlik a ponyvák alatt.

„A buli nagyon jó, rengetegen vannak. Jövőre szerintem találkozunk ugyanígy, ugyanitt” - hangsúlyozta Barna Szabolcs.

„Jól érezzük magunkat nagyon. Mindig öröm, ha láthatjuk a táncosokat” - fogalmazott Bereczki Katalin.

Képviseltette magát az Ózdi Ebtelep is, akik több kutyát is elhoztak, hogy a lakosság megsétáltathassa őket. Egy négylábút örökbe is adtak a nap folyamán. A színpadra lépett Kleska Kinga is, aki latin táncokkal kápráztatta el a nézőket.

„Nekem a szamba a kedvencem, azért, mert gyors és lassú is, és abban minden benne van. Ott sokat tudok táncolni” - emelte ki Kleska Kinga, az Ózdi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola táncosa.

Helyet kapott a repertoárban a Dance Fitness csoport is, akik zenére adtak elő mozgásos sportos koreográfiákat, valamint az Erica C. Dance School & Company csoportjai is színpadra léptek. A legkisebbek és a legnagyobbak is megmutatták tudásukat. Őket követte az ÓMI Zenés Színház tagjainak műsora. Mészáros-Varga Judit, Szilágyi Gabriella és dr. Danyi Richárd több dalt is előadott a közönségnek.

Majd Csuti és Judy duója következett, akik régi és új slágereket adtak elő. Több Zoltán Erika dalt, Fekete Vonat és Desperado számokat is énekeltek.

„Jól érezzük magunkat. Szinte mindenhol voltunk itt a park területén. Megnéztük például az árva kutyusokat is. Természetesen a vidámpark örömeit is élvezhettük. Aztán természetesen a táncosokat és szinte minden fellépőt megnéztünk. Itt vagyunk már egy jó pár órája, minden nagyon szuper” - tette hozzá Kocsis Levente.

Az est utolsó fellépője Gabros & Foarcass formáció, akik egy techno válogatással érkeztek. Sallai Gábor 2011-ben kezdett el ebben a műfajban tevékenykedni.

„Ez egy kifejezés is, csak másképpen. Az érzéseket sokféleképpen ki lehet fejezni. Én zenében próbálom átadni. Aztán ez eddig sikerült is. Örömet okozzak és úgy menjenek haza az emberek, hogy fülig érjen a szájuk, ez a terv mindig” - mondta Sallai Gábor „Gabros”.

Egész nap számos fellépőt tekinthettek meg és kiegészítő eseményeken vehettek részt a kilátogatók. Akik a környéken jártak hallhatták, hogy a jó hangulat garantált volt az eseményen.