Május másodikán megnyitják kapuikat a kulturális intézmények – jól halad a készülődés
Kultúra
2023. ápr. 28.

Május másodikán megnyitják kapuikat a kulturális intézmények – jól halad a készülődés

Május másodikán, vagyis kedden hat hónap szünet után újra megnyitja kapuját az Olvasó, a Civil Ház, könyvtár és a múzeumban is fogadnak előre bejelentkezett csoportokat.

Már április elején elkezdődött a készülődés a május másodikai nyitásra. Nemcsak az Olvasó épületében zajlottak ellenőrzések, hanem a peremkerületekben lévő közösségi házak műszaki állapotát is rendezni kellett.

„Nem egyszerű feladat hat hónap szünet után visszaszoktatni a kultúrát kedvelő közönséget azokra a telephelyekre, Olvasóba, Civil Házba, múzeumba, amelyek hosszú ideig zárva voltak. De mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy akár programokkal, vagy az egyesületeknek, szervezeteknek hellyel kedveskedjünk, és újra birtokba vegyék ezeket a létesítményeket” - hangsúlyozta Bukovinszky Zsolt, az ÓMÉK ügyvezetője.

Az első nagyszabású rendezvény a városi Majális lesz. Ehhez, mint minden más programhoz a közművelődési munkálatokat is időben el kellett kezdeni. Az Olvasóban májusban több rendezvénnyel is várják az érdeklődőket, az első rögtön másodikán lesz.

„Nagyon nagy öröm számunkra, hogy május másodikán megnyithatjuk az ózdi kulturális élet kapuit. Másodikán, délután négy órától már egy folyosótárlat kiállítás megnyitójával várjuk az érdeklődőket, ahol 23 kép fogja színesíteni az Olvasó ruhatárának falát. Tizenhárom helyi és környékbeli alkotó keze munkáját dicsérve. Őket hamarosan követi majd május 16-án délelőtt 10 órától egy gyermekszínházi előadás, ahol a Ruminit egy kötelező olvasmányt fognak látni az Olvasó színpadán. Erre már közel telt háznál járunk, úgyhogy ennek nagyon örülünk. A hónap végén egy Kovács Kati, élő, kétórás nagykoncerttel várjuk az érdeklődőket. Ez május 26-án 19 órai kezdéssel itt az Olvasóban lesz látható” - mondta Fábián-Dobos Eszter, az ÓMÉK művelődési ágazatvezetője.

Az Olvasó programjai követhetőek web és közösségi oldalukon is. Május másodikától a jegypénztár is elérhető. Érdeklődni 06-20/468-0467-es és a 06-48/570-474-es telefonszámokon, valamint a jegypenztar@omekozd.hu e-mail címen lehet. Ettől az időponttól a múzeumba is várják előzetes bejelentkezés alapján a 06-30/361-2403-as mobilszámon az érdeklődőket, valamint facebook oldalukon is fogadják a megkereséseket.