Demonstrációt tartottak az állatbarátok és állatvédők
Hírek
2023. ápr. 25.

Demonstrációt tartottak az állatbarátok és állatvédők

Demonstrációt tartottak az állatvédők azért, mert egy ózdi férfi földhöz vágott egy kölyökkutyát, ami elpusztult. A tüntetés célja a figyelemfelhívás volt.

Börtönt az állatkínzóknak! Az állattartás felelősség! Ezekkel a feliratokkal érkeztek az állatvédők annak az ózdi férfinek a házához fokozott rendőri biztosítás mellett, aki nemrégiben földhöz vágott egy kiskutyát. Az ügy olyannyira felháborította országszerte az állatbarátokat, hogy a Szurkolók az Állatokért Alapítvány, a Betyársereg tagjai és a Sportolók az Állatkínzás Ellen csoportja demonstrációt szerveztek.

„Én úgy gondolom, hogy fel tudjuk hívni az állatkínzásra a figyelmet, arra, hogy meg kell védeni az állatainkat. Úgy tudom, hogy jó pár éve nem volt Ózdon demonstráció, vagy tüntetés, és én úgy gondolom, hogy meg kell mutatni most már magunkat. Meg kell mutatni azt az erőt, melyet mi civil állatvédő szervezetek a civil emberekkel meg tudunk mutatni, és hogy együtt tudunk dolgozni olyan közös ügyekért, mint az állatvédelem” - mondta Kapin Richárd, a Szurkolók az Állatokért Alapítvány alapítója.

A tüntetésen több mint nyolcvanan jelentek meg, akik közül néhányan felszólaltak. Mindannyian elítélték a március 25-én történteket, és üdvözölték a férfira kiszabott büntetést, valamint azt, hogy a bíróság gyorsított eljárás keretében hozta meg döntését. Fidrus Péter az Ózdi Állat és Környezetvédelmi Alapítvány elnöke is fontosnak tartotta, hogy csatlakozzon a közösséghez, hiszen maga is nagy állatbarát. Az Ózdi Állategészségügyi Telep telepvezetőjeként, részt vett a kölyökkutya elszállításában.

„Én magam voltam, aki ennek a kiskutyának a tetemét beszállítottam az ebtelepre. Akkor még nem gondoltam, hogy ilyen hajcihő lesz utána főleg, hogy Ózdon mi vagyunk az elsők, ahol olyan ítélet született, ahol letöltendő börtönbüntetést kapott a tettes. Erre azt gondolom, hogy büszkék lehetünk és a kiskutya nem halt meg hiába” - nyilatkozta Fidrus Péter, az Ózdi Állat és Környezetvédelmi Alapítvány elnöke.

A szónoklatok meghallgatását követően a demonstrálók egymás mellé álltak, hogy egy fotóval megörökítsék a tüntetés egy pillanatát, amely mint mondták, eredményesnek mondható. Az ózdi eset legyen példa azoknak, akik bántani akarják az állatokat. Büntetés nélkül nem ússzák meg tettüket az állatkínzók.