Rekordszámú résztvevő futott fel a domboldalra
Sport
2023. ápr. 16.

Rekordszámú résztvevő futott fel a domboldalra

Több mint száz induló vágott neki a dombnak a Kondi Napok keretében tartott futóversenyen. Az Ózdi Teknőc Diák-és Szabadidősport Egyesület tizedik éve szervezi meg a sportos napot.

Az Ózdi Teknőc Diák és Szabadidősport Egyesület immár tizedik éve szervezi meg a dombfutást, amely idén a Kondi Napok elnevezésű programsorozat második állomása volt. Itt mindenki az életkorának megfelelő kategóriában indult. Ennek alapján különböző hosszúságú volt a táv is. A szervezők célja ezzel a terepfutás népszerűsítése.

A Bíben-völgy lábánál gyülekeztek kicsik és nagyok, akik a Kondi Napok elnevezésű programsorozat második állomására, azaz a X. Dombfutó versenyre érkeztek. Az Ózdi Teknőc Diák és Szabadidősport Egyesület vezetői köszöntötték a megjelenteket és ismertették a megmérettetés részleteit. Különböző korcsoportokra osztották a résztvevőket, akiknek más-más távot kellett megtenniük. Az esemény célja a terepfutás népszerűsítése, valamint sportolási lehetőség teremtése a város lakói és a környékbeliek számára.

„Ez az alkalom már a tizedik, hogy megrendezzük a dombfutó versenyt, úgyhogy mondhatni nagyon régi hagyományra tekint vissza. Amikor belekezdtünk nem is gondoltuk, hogy ennyire népszerű lesz ez a verseny, de most tulajdonképpen a mai napon nevezési csúcs dőlt meg, mert több mint százan vettek részt és hát hat korosztályban indultunk el, vagyis pontosabban hozzátettem a hetediket is, mert az ovisokat is elindítottuk. Elég szép számban voltak ők is.” - mondta Vanczák Attila, az Ózdi Teknőc Diák és Szabadidősport Egyesület elnöke 

Elsőként az óvodások rajtoltak el. Számukra ez nem verseny volt, nekik ugyanis csak az ötven méteres távot kellett megtenniük. Rajtuk kívül általános-és középiskolások, felnőttek és szeniorok, azaz negyven év felettiek is rajtvonalhoz álltak. Az alsó és felső tagozatosoknak 100, a többieknek 150 métert kellett megtenni az emelkedő pályán.

Sokan szurkoltak egymásnak, voltak, akik a pálya mentén követték is családtagjaikat, barátaikat és végig drukkoltak nekik.

„Én suliban készültem, magyarán iskolaköröket futottunk nagyon sokat. Három-négy köröket. Engem Attila bácsi készített fel. Én nagyon jól éreztem magam. A nagyok között, a felsősök között harmadiknak értem be.” - nyilatkozott Visnyinczki Attila

A nap a sportos eseményen túl egy jó kikapcsolódást is nyújtott az embereknek. Sok család közösen sétált ki és együtt élvezték a jó időt.

„Jól éreztem magam, jó volt a levegő. A gyerekek miatt jöttünk ide. Ezért én is beneveztem, mert szóltak, hogy ha már én is sportosan vagyok, akkor vegyek részt én is a versenyen.” - mondta Novák Anett

Utolsó rajtolóként a hatvan év felettiek is megindultak, akiket a fiatalok jelenlétükkel támogattak. Miután minden korosztály lefutotta a távot, az eredményhirdetés következett. A Kondi Napok programsorozatból hátra van még az úszás, az evezés, a kerékpártúra és a lépcsőfutó verseny, amelyek időpontja megtalálható az egyesület közösségi oldalán, így aki most lemaradt, annak is lesz még lehetősége csatlakozni a későbbiekben.