Irodalmi élményórát tartottak a Nemzeti Filmtörténeti Élményparkban.
Kultúra
2023. ápr. 12.

Irodalmi élményórát tartottak a Nemzeti Filmtörténeti Élményparkban.

Irodalmi élményórát tartottak a Nemzeti Filmtörténeti Élményparkban. Ott Anna, irodalmi influenszer a könyvek szeretetéről, az olvasás fontosságáról osztotta meg gondolatait közönségével.

Az érdeklődők soraiban általános iskolás tanulók, illetve gimnazisták is helyet foglaltak.

Kellemes légkörben hallgatták Ott Anna influenszer előadását a diákok, a Nemzeti Filmtörténeti Élményparkban. A moziteremben több, mint hatvan diák foglalt helyet, akik városunk több iskoláját képviselték. Az intézményben már hosszú idő óta tartanak hasonló programot, melyen minden alkalommal számos diákot meg tudnak szólítani.

„ Az elmúlt hét évünk működése során, már többször szerveztünk olyan programot, ami általánosan az irodalom köré fonódott és az olvasást pedig nyilvánvalóan pedig annak részeként rendkívül és roppant fontosnak tartom. Különösen, a most eldigitalizálódott világban, ahogy a beszélgetés során is többször említettük, hogy a napi képernyőideje egy embernek az több óra is akár és, hogy ebből a sok-sok órából egy fél órát lecsípünk és olvasással töltünk, ahogy azt a Dragomán György is nyilatkozza, az érdemessé teszi az életet még inkább.” - mondta  Dr. Ádám Eszter, a Nemzeti Filmtörténeti Élménypark intézményvezetője

Ott Anna többek között a budapesti Hadik kávéház művészeti vezetője, aki számára a könyvek jelentik a levegőt. Különböző fórumokon tart könyvbemutatókat, ajánlókat nagy sikerrel. A könyv szeretete, a beszélgetései, a mások meghallgatása, nagyon fontos az életében.

„Harminchárom éve, amióta élek, én nem találtam jobb dolgot az olvasásnál. Annyira szeretek olvasni, hogy van bennem egy egész egyszerűen egy nagyon naiv elképzelés, hogy mindenkit meg kell győznöm, hogy ez mennyire jó dolog. Azt gondolom, hogyha az ember megtalálja a jó könyvet, ami éppen leköti vagy érdekli, akkor onnantól kezdve ezzel nem lesz gond. Arra gondoltam, hogy én olvasok és azokat kirakom és megmutatom, hogy miket olvasok, miket javaslok és hátha minél többen megtalálják azt, ami nekik fontos. Beszéltünk még az előbbi másfél órában arról, hogy milyen nehéz az iskolában megszeretni, megtanulni olvasni. Hogyha ebben egy kicsit tudok segíteni, vagy kiegészíteni, akkor már boldog vagyok.” - nyilatkozott Ott Anna, irodalmi influenszer

Ott Anna, nemcsak a magyar irodalom alkotóival foglalkozik, hanem nemzetközi olvasmányokat is elemez. Tette ezt olyan lendületes és baráti stílusban, mely minden hallgatót magával ragadott. Az előadás végén a könyvmentő szekrényben lévő alkotásokat nézték meg a hallgatók, majd egy aláírást kértek az influenszertől, az irodalmi délelőtt emlékére.