A jó idő beköszöntével folyamatosan haladnak a közterületi rekonstrukciós projekt feladataival a szakemberek
Fejlesztés
2023. márc. 23.

A jó idő beköszöntével folyamatosan haladnak a közterületi rekonstrukciós projekt feladataival a szakemberek

A Bocskai és a Katona József úton is folyamatos volt ma a munka. Mindkét helyszínen járdát aszfaltoztak a kivitelező cég munkatársai a közterület rekonstrukciós projekt keretében.

Egy markoló segítségével pakolták le a forró aszfaltot a kivitelező cég munkatársai a Katona József úton. Ez a közterület rekonstrukciós projekt harmadik leghosszabb szakasza, ugyanis 201 méter kap új borítást. A mintegy 342 m2-es terület emulziózását követően a szakemberek elkezdték az 5 centiméter vastagságú aszfaltréteg terítését és elegyengetését. Ezzel párhuzamosan a már helyére került anyagon egy hengerrel és egy lapvibrátorral mentek át, hogy szabályos legyen a felület.

„A közterület felújítási keretből két helyszínen folynak most a munkálatok. Az első itt a Katona József út páratlan oldalán van, ahol megújulhat a járda. A páros oldal évekkel ezelőtt teljes felújításon ment át. Itt decemberben elkezdődtek a munkálatok a 47 és a 67 házszám között. Annyira rossz állapotú volt itt a járda, hogy fel kellett bontani és teljesen új aszfaltréteget kapott. A 67-es házszámtól a Vasvári Pál út bekötő szakaszáig a hideg idő elmúlta kapcsán most tudják folytatni a járda aszfaltburkolatát” - mondta Zsuponyó Anett, alpolgármester, területi képviselő.

A Bocskai utat két héttel ezelőtt készítették elő a szakemberek, valamint elkezdték rendbe rakni a vízelvezetőt. Akkor végzetek a 10 centiméter vastag CKT beton terítésével is, így már csak az aszfaltra vártak, ami ma megérkezett.

„A városközpontba is elérkezett a közterület felújítási programunk. Az első számú választókerület képviselőjével, Zsuponyó Anett alpolgármester asszonnyal járjuk be a területét, hiszen folyamatban vannak a munkálatok Cipóban és Meggyesen is, ahol járdafelújítás és vízelvezető felújítás is folyamatban van. Valamint, hogy ha a pályázatunk majd elindul, az útfelújítási pályázatunk, akkor majd az utak felújítása is elkezdődik itt a térségben” - emelte ki Janiczak Dávid, polgármester.

Az emulziózás után erre a területre is 5 centiméteres aszfaltréteg került. Számos feladatot el kellett végezniük. Mint például a hengerelés, fejbeton készítése és az árokjavítás befejezése. Itt hatvanhárom méter hosszú szakasz kapott új burkolatot, amely nagyban megkönnyíti majd az arra járók közlekedését.