Az óvodaépítési projekt miatt bővítik az Vajda János utcai kanyart
Fejlesztés
2023. márc. 3.

Az óvodaépítési projekt miatt bővítik az Vajda János utcai kanyart

Számos átalakulás várható a Vajda János utcában és környékén. A tervekben az utca bővítése, újabb parkolóhelyek kialakítása és egy domború tükör kihelyezése is szerepel.

A Kazinczy Ferenc úton épülő óvodánál folyamatos a munka, ez azonban a területen is többlet feladatokkal jár. A beruházás miatt korábban egyirányúsították az említett szakaszt, a forgalom emiatt megnőtt a Vajda János utcában. Ez több gondot okozott, ugyanis a terület nagyon keskeny volt. Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai saját gyártású betonelemekkel kezdték el kiszélesíteni, hogy az autósok elférjenek egymás mellett.

Törtei László, az ÓVI szakembere a támfalat érintő további feladatokról beszélt dr. Csuzda Gábor területi képviselőnek. Az út bővítése mellett ugyanis a környezet rendezését is fontos feladatnak tartják.

„Több fázisban közterületi fejlesztéseket hajtunk végre itt a környéken, hogy biztonságosabb és átláthatóbb legyen a közlekedés. Éppen ezért történt meg a Kazinczy utcának az egyirányúsítása, a mögöttem látható Vajda János úti kanyarnak a kiszélesítése és leburkolása, de a jövő hét folyamán egy parkolóépítésbe is belekezdünk a Vajda János úton, amelyet követően az itteni, parkolási rendszer meg fog változni. Erről természetesen az ott lakókkal már konzultáltunk, de tájékoztatni is fogjuk őket” - mondta dr. Csuzda Gábor, területi képviselő.

Az óvodaberuházáshoz kapcsolódóan is várhatóak közterületi fejlesztések. A Vajda János utcában például a járda újra lesz aszfaltozva, a szegély pedig le lesz süllyesztve, ugyanis ezen keresztül lehet majd az ide tervezett tizennégy parkolóhelyet megközelíteni. A Kazinczy Ferenc utca is nyolc hellyel fog bővülni. Ez a szakasz pedig már ismét a Vajda János utcában található. Itt ugyanis újabb hét parkoló készül majd el. Az itt látható bokrokat ki fogják ásni és áthelyezik pár méterrel feljebb. Ebbe az utcába egy domború tükör is ki fog kerülni, ami szintén segíti majd az arra járók biztonságos közlekedését.