Több ágyat, éjjeliszekrényt és matracot is szállítottak Svájcból városunkba
Város
2023. febr. 22.

Több ágyat, éjjeliszekrényt és matracot is szállítottak Svájcból városunkba

Ismét adomány érkezett Svájcból. A város idősotthonai ezúttal is új és modern bútorokkal gazdagodtak. Az eszközökből az összes intézményi egységben helyeznek majd el.

Az Ózd és Térsége Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Integrált Intézmény mellé parkolt be az a jármű, ami a bútorokat szállította. Egy fontos együttműködésnek köszönhetően már nem először érkezik a Kézenfogva Gondozóházhoz az adomány.

„Óriási szerencsének tartom, hogy három évvel ezelőtt a mi bükkszenterzsébeti idősotthonunkat svájci segítséggel sikerült berendezni, és a térségben egy viszonylag modern otthont sikerült létrehozni. Az a véleményem nekem és Fekete Szegeti Erika ismerősömnek is, aki Svájcból segít, hogy nem állhattunk meg ennyinél és itt a térségnek is nagy segítséget nyújthat az, ha további otthonokat tudunk berendezni” - mondta Ortó Szilárd, Bükkszenterzsébet polgármestere.

Húsz elektromos ágyat, huszonhét éjjeliszekrényt, matracokat, lepedővédőket, illetve több kiegészítőt is szállítottak a járművel. A bútorokból az összes intézményi egység részesülni fog. Ezeken kívül pedig most a fiatalok számára is érkezett adomány. Egyszemélyes, modern padokkal is gazdagodott a város, amit valószínűleg egy általános iskolában helyeznek majd el.

„Nagyon-nagyon boldogok vagyunk, mert ezt az intézmény költségvetéséből biztos, hogy nem tudtuk volna lecserélni, úgyhogy hatalmas az öröm. Az elkövetkezendő napokban fogjuk megtervezni, hogy hogy fogjuk kicserélni az idősek bútorait. Biztos vagyok benne, hogy boldogok lesznek, de mi is azok vagyunk, hogy szebbé tudjunk varázsolni az intézményeinket” - nyilatkozta Bányai Zsuzsa, az ÓTSZEGYII igazgatója.

Janiczak Dávid, Ózd város polgármestere évek óta dolgozik azon, hogy a svájci kapcsolat által adományokat szerezzen az idősotthonok lakóinak. Többek között étkészlettel, ágyneműkkel és szekrényekkel is segítették már a várost az együttműködésnek köszönhetően.

„Ismét nagy öröm és adomány érte az ózdi idősotthonokat, hiszen a Máltai Lovagrend segítségével sikerül újra bútorokat cserélnünk. Elektromos ágyak, kis szekrények és asztalok is érkeztek, de ami a legfőbb, hogy matracok is, mosható huzattal. Ezek mind jelentős költséget jelentenének az intézménynek. Itthon, megmondom őszintén, nem is lenne rá lehetőség, hogy ilyen minőségű bútorokat és eszközöket vásároljunk. De ennek a svájci kapcsolatnak köszönhetően már második alkalommal érkezett jelentős mennyiségű adomány, ami hozzájárul ahhoz, hogy az összes idősotthonunkba eljussanak ezek és lecseréljük a régi, már már használhatatlan bútorokat” - hangsúlyozta Janiczak Dávid, polgármester.

Bíznak benne, hogy a jó kapcsolat a továbbiakban is megmarad majd, és a következőkben is tudják ilyen adományokkal bővíteni mind az idős és a fiatal korosztály eszközparkját.