Bábszínházi darabot tekintettek meg kicsik az Újváros Téri Óvodában
Kultúra
2023. febr. 7.

Bábszínházi darabot tekintettek meg kicsik az Újváros Téri Óvodában

A három kismalac történetét hozta el ma délelőtt az egri Galagonya Bábszínház az Újváros Téri Óvodába. Az előadás nagy sikert aratott a kicsik és az óvodapedagógusok körében egyaránt.

Vidám kacajoktól volt hangos az Újváros Téri Óvoda tornaterme. Az intézmény idén első alkalommal szervezett a kicsiknek színházi programot. Az egri Galagonya Bábszínház nagyon örült a felkérésnek, hiszen a korábbi években már többször jártak városunkban. A társulat a délelőtt folyamán két turnusban adott elő egy klasszikus vidám népmesét, amely osztatlan sikert aratott a gyerekek és az óvodapedagógusok körében egyaránt.

„Ebben az évben először került sor bábszínházra és a Galagonya Bábszínházra esett a választásunk, ami a legjobb döntés volt, hiszen egy nagyon tartalmas és vicces előadást láthattunk, amely igencsak lekötötte a gyerekeket” - nyilatkozta Csutorné Sveda Hajnalka, az Újváros Téri Óvoda óvodapedagógusa.

A duó nagyon örült, hogy egy régi, jó kapcsolatot újjáélesztve ismét meghívást kaptak. Klasszikus meséket, állat történeteket, népmeséket játszanak, amelyből most A három kismalacot hozták el az ovisoknak.

„Ez egy nagyon vidám kis történet, így úgy gondoltuk, hogy ezután a bezártság után annyi minden történt, hogy egy olyan vidám darabot hozunk, hogy a gyerekek kicsit felszabadultak legyenek” - fogalmazott Gólem Mária, a Galagonya Bábszínház előadója, díszlet- és bábtervezője.

Az apróságok mindkét turnus alatt egytől egyig izgatottan figyelték a műsort. Hangos nevetések, huncut összesúgások közepette zajlottak a produkciók, amelyek során minden kisgyerek a malacoknak szurkolt a gonosz farkassal szemben.

„Nagyon tetszett az előadás és a malacoknak szurkoltam” - mondta Nagy Péter.

Az előadók szívesen járnak el a környező városok óvodáiba, hiszen amellett, hogy szórakozást nyújtanak, segítik a kicsiket abban, hogy saját közegben sajátíthassák el a fegyelmezett viselkedést, amelyet egy színházban elvárnak a közönségtől.