A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület adomány kampányában vesz részt a Nemzeti Filmtörténeti Élménypark
Hírek
2023. jan. 17.

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület adomány kampányában vesz részt a Nemzeti Filmtörténeti Élménypark

A Nemzeti Filmtörténeti Élményparkban is elérhetőek a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület igényesen megmunkált kitűzői. A melldíszekért kapott összeget nemes célokra fordítják.

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület célja, hogy a madarak védelmével hozzájáruljanak az emberi életminőség és a biológiai sokféleség megőrzéséhez hazánkban. A szervezet országos lefedettsége nagynak mondható; minden vármegyében működik legalább egy munkacsoport. Ezen belül Magyarországon mintegy ötszáz helyszínen vannak kihelyezve azok a kitűzős perselyek, amelyek nemes célt szolgálnak. Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyében is több mint ötven helyen érhetőek el az apró melldíszek, amelynek egyik állomása a Nemzeti Filmtörténeti Élménypark. Az intézményben közel egy éve lehet hozzájutni a kitűzőkhöz.

„A tudatos életforma munkahelyi szinten is roppant fontos számunkra a Nemzeti Filmtörténeti Élményparkban és minden évben törekedtünk programot szervezni a téma köré. Két évvel ezelőtt adódott a lehetőség, hogy bővítsük ezeket az elemeket az intézményen belül. A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület pedig már évek óta szorgalmazza az általa készíttetett kitűzőkkel a még fokozottabb figyelmet a környezet és azon belül is a madarak védelmére” - mondta dr. Ádám Eszter, a Nemzeti Filmtörténeti Élménypark intézményvezetője.

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület arra törekszik, hogy legalább vármegyénként vagy jelentősebb tájegységenként működtessenek egy-egy aktív csoportot. Így együttesen szemléletformáló és természetvédelmi célok megvalósítására törekednek. 2007 óta háromszáz féle kitűzőt terveztek, amelyeken főként madarak, állatok és növények vannak.

„Ezt a fajta adomány gyűjtést az Angol Királyi Madárvédelmi Társaság, az egyik angol partnerszervezetünk indította el. Ez a világ egyik legnagyobb civil madárvédelmi szervezete. Több mint egymillió tagja van Nagy-Britanniában” - emelte ki Orbán Zoltán, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület szóvivője.

A csoport folyamatosan bővíti jelvénykínálatát, hiszen az apró jelképek rendkívül népszerűek a közönség körében. Vannak, akik visszatérő vendégek az NFÉ épületében, mert gyűjtőként szívesen válogatnak az újabb kitűzők közül.