Kapitányságvezető az Ózdi Szívbetegek Egyesületénél
Város
2022. nov. 17.

Kapitányságvezető az Ózdi Szívbetegek Egyesületénél

Rendhagyó klubfoglalkozást tartottak az Ózdi Szívbetegek Egyesületének tagjai.

A Levora Sándorné vezetésével működő civil szervezet Soós Attila rendőr alezredest  hívta meg azzal a céllal, hogy a tagok megismerjék őt. Az Ózdi Rendőrkapitányság közelmúltban kinevezett vezetője hasznos tanácsokkal látta el a szépkorúakat.

Zsúfolásig megtelt a Városi Könyvtár Árpád Vezér Úti Fiókkönyvtárának terme, ahová a Szívklub meghívására az Ózdi Rendőrkapitányság vezetője látogatott el. A rendhagyó klubfoglalkozás egyik célja az volt, hogy a civil szervezet tagjai megismerkedjenek Soós Attilával. A kölcsönös bemutatkozáson kívül leginkább az időseket fenyegető veszélyekre hívta fel a figyelmet a rendőr alezredes.

„A meghívásnak örültem, mert korábban a kollégák bűnmegelőzési oktatást, valamint prevenciós előadást tartottak itt. Az Ózdi Rendőrkapitányság mindig is fontosnak tartotta, hogy a meghívásnak eleget tegyünk, másrészt pedig próbáljuk hasznosan eltölteni ezeket a prevenciós előadásokat úgy, hogy hasznos tanácsokat  adjunk a szépkorúaknak, hogy ne váljanak áldozattá.” - mondta Soós Attila, az  Ózdi Rendőrkapitányság vezetője

A beszélgetés során elhangzott, hogy milyen fondorlatos módon környékezik meg az online térben az időseket a szélhámosok, de szó volt olyan bűncselekményekről is, ahol előszeretettel használják ki csalók a szépkorúak jóhiszeműségét annak reményében, hogy vagyontárgyaikat megszerezzék. Az úgynevezett unokázós csalókra is felhívta a figyelmet a kapitányságvezető. A Szív klub tagjai jó lehetőségnek tartották a délutáni programot, hiszen minden kérdésükre választ kaptak .

„Mindenféleképpen hasznosnak tartom, hogy megismertük, mert egy nagyon kellemes, nagyon udvarias embert ismertünk meg a személyében. A tanácsai és amiket mondott, ahogy fogalmazott az teljes egészében érthető volt az idősebb korosztály számára is és nagyon hasznos tanácsokat tudott adni. Külön dicsőség számunkra, hogy a továbbiakban is felajánlotta úgy a segítségét, hogy a program legyen havi rendszerességgel.” - nyilatkozott Levora Sándorné, az Ózdi Szívbetegek Egyesülete vezetője

Kihasználva a rendhagyó klubdélutánt, a jó kapcsolat ápolásának érdekében a kapitányságvezető meghívta a Szívklub tagjait arra a januári nyílt napra, melyet az Ózdi Rendőrkapitányságon szerveznek majd.